Aangeboden door: totaaltegel.nl

Zwembadrand kopen? 2 functies

Foto: shutterstock

Mensen leggen steeds vaker een zwembad aan in de tuin. Veel gezinnen en stellen vinden het heerlijk om een zwembad in de tuin te hebben. Bij het aanleggen van zo’n zwembad, komen veel bedrijven en stappen aan bod. Het hele proces van een zwembad aanleggen is over het algemeen lang. Je moet nadenken over het formaat, eventuele extra’s en natuurlijk de tegels om het zwembad heen. De tegels om het zwembad worden ook wel zwembadranden genoemd. Maar wat zijn nou eigenlijk de functies van zo’n zwembadrand? Dat is heel simpel: het ziet er verzorgd en mooi uit en het zorgt voor veiligheid bij het zwemmen.

Mooi en verzorgd

Zoals eerder al toegelicht, zorgt een goede zwembadrand voor een verzorgd en mooi uiterlijk. Om het extra mooi te maken moet je de juiste tegels uitzoeken. Wat past er bij de rest van de tuin, maar wat past er natuurlijk ook bij het zwembad zelf? De meest populaire zwembadranden zijn van het materiaal keramiek en ze zijn vaak donker van kleur. Hoewel ze vaak donker van kleur zijn, zie je ook lichtgrijze tinten vaak terugkomen. Dus bij het zwembadrand kopen moet je daar zeker rekening mee houden. Je hebt natuurlijk ook zwembadranden van andere materialen. Graniet en basalt vormen ook geschikte materialen voor een zwembadrand. Verdiep je vooraf dus in het materiaal en de kleur die jij wilt voor een mooi zwembad, of laat je adviseren bij een specialist!

Veiligheid

Los van het feit dat een zwembadrand er mooi uitziet, speelt veiligheid ook een grote rol. De geschikte zwembadrand biedt ontzettend veel voordelen op dat gebied. Zo kan de juiste zwembadrand zorgen voor anti-slip. Vaak is dit belangrijk als je een zwembad hebt waar regelmatig kinderen in zwemmen. Het zorgt er dus voor dat je minder snel uitglijd om het zwembad heen. Als je net uit het zwembad komt ben je nat, op bepaalde materialen kun je dan uitglijden. Keramieken randen zijn vaak anti-slip. Mocht je nog steeds bang zijn dat dit kan gebeuren, kun je je verdiepen in anti-slipmatten. Er zijn veel mogelijkheden op dat gebied. Daarnaast zijn bepaalde materialen niet geschikt in de buurt van chloor en andere chemicaliën. Kies dus de juiste steensoort die hier tegen kan! Zo kun jij en je gezin veilig en zorgeloos zwemmen.

Nieuws

menu