Zo verzorg jij het perfecte etentje voor je gasten

Foto: pexels

Foto: pexels

Het is altijd gezellig als je gasten hebt die komen eten, maar het kan ook een hoop stress meebrengen. Je zal het huis moeten opruimen en schoonmaken, er moeten boodschappen gedaan worden en de kans dat je lang in de keuken staat is zeer aanwezig. Toch is het het allemaal waard als je er een leuke avond op hebt zitten met vrienden, mits je het goed aanpakt! We geven je graag wat tips, zodat jij helemaal voorbereid bent voor het perfecte etentje.

Verzorg een fijne zitplek

Om lekker lang met je gasten te tafelen is het belangrijk dat je een fijne plek hebt om te zitten en te eten. Een gezellige eethoek is dus echt een must, waar je gasten urenlang kunnen zitten zonder enige klachten. Het is natuurlijk erg vervelend als je na zit te tafelen en je last krijgt van je rug of benen, omdat de stoelen niet lekker zitten. Het maakt eigenlijk niet uit of je buiten of binnen zit, maar met lekker weer adviseren we toch om buiten aan een lekkere dining loungeset te gaan zitten. Zo kunnen je gasten lekker genieten van het weer en tegelijkertijd comfortabel genieten van het eten wat je ze voorschotelt.

Zorg voor goed eten

Je mag voor etentjes zoals deze best een beetje uitpakken en lekker kokkerellen. Dit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke salade en wat andere bijgerechten maken, om vervolgens een heerlijk stuk vlees om de barbecue van Heuts te bereiden. Zo maak je het stuk vlees echt het hoofdonderdeel van de maaltijd. Je kunt dit natuurlijk ook met vegetarisch vlees doen, als je liever vegetarisch kookt. Door het op de barbecue te leggen krijgt het een heerlijke rooksmaak, wat nét dat beetje extra geeft aan een maaltijd. Daarnaast zorgt een goede presentatie voor de helft van de moeite!

Niemand met honger naar huis

Naast wat bijgerechten en lekkere drankjes is het altijd verstandig om nog een borrelplank of dessert klaar te hebben staan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je gasten met honger naar huis gaan. Je kunt nog een kaasplankje neerzetten na het eten, zodat je gasten zelf kunnen kiezen of ze nog wat extra’s willen eten. Dit is een makkelijke optie, want zo hoeft niemand zich uit beleefdheid te overeten en gaat er ook niemand met honger naar huis!