Aangeboden door: MijnGarage.nl

Zo houd je de kosten voor je APK zo laag mogelijk

Foto: Unsplash

Er geldt geen vaste prijs voor de APK-keuring. De uiteindelijke kosten kunnen hoger uit komen doordat er reparaties nodig zijn. Er zijn een aantal manieren waar jij voor kunt zorgen dat de kosten voor de APK zo laag mogelijk blijven. Wij geven je drie tips.

Lage kosten beginnen bij een goede voorbereiding

Het valt aan te raden om niet tot het laatste moment te wachten met de APK-keuring. Mocht het nodig zijn, heb jij nog tijd voor een second opinion. Deze herkeuring kost €46,- bij de RDW en als de auto onterecht is goed- of afgekeurd krijg je dit bedrag weer terug.

Op deze punten controleer je de auto vooraf

De APK-keuring is er ten behoeve van de verkeersveiligheid en het milieu. Je auto kan op kleine punten worden afgekeurd, zoals slecht werkende ruitenwissers, omdat het gevaarlijk is om met een beregende voorruit te rijden. Je houdt de APK-kosten laag door te kijken of alle lampen werken, door de ruitenwissers te testen, de banden te checken, naar de uitlaat te luisteren en te kijken of de deuren goed openen en sluiten. Controleer of je banden op de juiste spanning hebben en of ze een profieldiepte hebben van minimaal 1,6 millimeter. Vul ook het ruitensproeierreservoir aan en controleer het oliepeil. Door de auto op een aantal punten vooraf te checken, vergroot je de kans dat jouw auto tegen zeer lage kosten door de APK heen komt.

Waar vind je een goedkope autogarage?

Via Mijngarage.nl heb je zo een goedkope autogarage gevonden. Mijngarage.nl heeft een netwerk van meer dan 1.500 aangesloten garages. Door gebruik te maken van het platform, krijg je vooraf duidelijkheid wat de kosten zijn. In 3 stappen maak jij een afspraak voor een goedkope APK-keuring bij jou in de buurt. Selecteer de werkzaamheden voor jouw auto, selecteer een garage in de buurt en maak een afspraak bij de garage.

Nieuws

menu