Welke verschillende soorten ondergoed zijn er?

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Je hebt veel verschillende soorten ondergoed. Die verschillende soorten zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Maar welke soorten zijn er dan allemaal? En speelt het uiterlijk ook nog een rol bij het kopen?

Uiterlijk ondergoed

Bij het kopen van ondergoed kijk je naar verschillende aspecten. Zo kijk je natuurlijk naar de maat en pasvorm. Het is natuurlijk van belang dat het ondergoed vooral goed en fijn zit, maar is ook de uitstraling is niet te missen. Ook al zien niet veel mensen je ondergoed, het kan voor jezelf wel leuk zijn als het er een beetje mooi uitziet. Uiterlijke vertoning van het ondergoed doet ook zeker wat op het koopgedrag. Zodra het ondergoed er mooi en leuk uitziet wordt het sneller gekocht.

Heren ondergoed

Bij heren heb je niet een super breed assortiment, maar er zijn toch wel een aantal verschillen. De meest bekende is de boxershort. Deze wordt ook het meest gedragen. Maar naast de boxershorts heb je bijvoorbeeld ook nog een sportslip of trunk. Het ondergoed wat minder vaak gedragen wordt is bijvoorbeeld de string, bikini en de jockstrap.

Dames ondergoed

Vrouwen hebben iets meer keuze. Ze hebben vaak ook meer nodig dan mannen. Van de bh’s heb je al super veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld bh’s met push-up, maar ook bh’s zonder enige vulling. Naast de bh’s heb je nog de slipjes. Hiervan heb je ook weer meerdere keuzes. Zo heb je bijvoorbeeld een string. Dat is een soort onderbroek dat de schaamstreek bedekt, maar verder bestaat het uit een touwtje of smal stukje stof die door de bilspleet loopt.

Veel vrouwen dragen dit en vinden dit erg fijn, terwijl de meningen hierover toch ook wel verschillen. Er zijn namelijk ook een aantal vrouwen die dit minder prettig vinden en liever een normale onderbroek dragen. Naast deze soorten ondergoed heb je voor de vrouwen ook nog bijvoorbeeld hipsters en brazilian broekjes, genoeg keuze dus.