Website Opzijnplek heeft nu een speelgoedwinkel in Noordwolde

Opzijnplek is dan ook een plek waar uitdagend speelgoed wordt verkocht. Lourens Looijenga

De website Opzijnplek heeft sinds woensdag ook een winkel voor kinderspeelgoed. Die winkel van ondernemer Sacha Grootenboer uit De Hoeve zit aan het begin van de Hoofdstraat West midden in het centrum van Noordwolde. Daar vond woensdag een druk bezochte opening plaats.

Het begon allemaal in 2008 met de website in Oegstgeest. Daar kwam een groothandel bij en inmiddels is het een familiebedrijf geworden. Het hebben van een winkel was voor moeder en dochter altijd al een hartenwens.

Sacha Grootenboer: ,,Speelgoed wordt vaak speciaal gemaakt voor kinderen, maar de wereld op zichzelf heeft kinderen al zoveel te bieden. Als je dat aanvult met je kind zelf laten ontdekken en beleven, en met degelijk speelgoed dat er echt toe doet, leert je kind zelf vanuit de eigen natuur en eigen interesse de wereld kennen. Dit veroorzaakt bovendien weer dat een kind eerder zijn talenten en behoeften ontdekt. We creëren een plek waar je materiaal vindt dat jou inspireert en op ideeën brengt.’’

De tekst gaat verder na de foto

De initiatiefneemster ontdekte vele jaren geleden dat er nog nauwelijks zinvol speelgoed en ondersteunende materialen waren voor kinderen, die echt bijdragen aan hun ontwikkeling en het samen opgroeien. Dat bracht haar op het idee om via de webwinkel op een plek de bijzondere en voornamelijk echte (realistische) materialen die ze vond, aan te bieden zodat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze echt leuk vinden en wat aansluit bij hun talent.

Opzijnplek is dan ook een plek waar uitdagend speelgoed wordt verkocht om kinderen niet alleen mee te laten spelen, maar het draait ook om leren en ontdekken. Je vindt er bijvoorbeeld echt werkend kindergereedschap, waarmee bijvoorbeeld hutten gebouwd kunnen worden. ,,Bij OpzijnPlek vind je duurzaam en origineel buitenspeelgoed en binnenspeelgoed waarmee kinderen echt nog op onderzoek uitgaan, avonturen beleven en de wereld ontdekken.’’

Nieuws

menu