Aangeboden door: acculadercenter.nl

Waarom heb je een jumpstarter nodig?

Foto: shutterstock

Voordat je een jumpstarter aanschaft is het belangrijk dat je weet wat een jumpstarter is en hoe dit apparaat werkt.

Ook kan het zijn dat je gehoord hebt dat een jumpstarter een handig accessoire is voor in jouw auto, maar weet je niet helemaal waarom je dit apparaat nodig hebt. Het kan ook zijn dat je niet weet welk soort jumpstarter je voor jouw voertuig nodig gaat hebben. Daarom leggen we je op deze pagina leggen uit wat een jumpstarter is en waarom je een jumpstarter nodig hebt.

Wat is een jumpstarter?

De jumpstarter heeft een ingebouwde accu en een startkabel die je accu een boost geeft. Dit gebeurt met de accu in de booster die via de startkabel stroom overdraagt naar de lege accu. Met andere woorden, dit helpt de hoeveelheid vrije batterij te vergroten, zodat de batterij opnieuw wordt opgestart en je de auto weer kunt gebruiken. Jumpstarters worden vaak gebruikt bij auto’s of vrachtwagens. Je kunt echter ook een startmotor of turbocompressor gebruiken om de boot- of motoraccu weer tot leven te brengen.

Waarom heb je een starter nodig?

De jumpstarter is een echte must-have en zeer handig om te hebben als je een auto, vrachtwagen, motor of boot hebt. Als je deze voertuigen een tijdje niet gebruikt, gaan de batterijen namelijk achteruit. Dit vermindert de batterijcapaciteit totdat de batterij volledig leeg is. Dit is een dilemma als je een voertuig maar een paar keer wilt hergebruiken. Daarna start het voertuig niet meer en kan je niet meer rijden of navigeren.

Maar ook als jouw voertuig niet voor langere tijd stilstaat, raden wij je aan een noodstarter aan te schaffen. Je kunt de lichten of de radio een dag of twee aan laten in jouw auto. Dan wil je weer rijden, je zult merken dat de accu leeg is waardoor de auto niet meer start. Ook kan het zijn dat de accu in jouw voertuig tijdens het rijden leeg raakt. Zo kan het voorkomen dat de dynamo in het voertuig defect is waardoor de accu niet oplaadt tijdens het reizen.

Nieuws

menu