Aangeboden door: studyworks.nl

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een bijlesdocent?

Foto: shutterstock

Je zal erachter komen dat er een zeer groot aanbod is van bijlesdocenten.

Als je eenmaal hebt besloten dat je bijles Nederlands wil voor je kind is het tijd om een docent uit te zoeken. Er zijn dan ook een aantal punten waar je op moet letten bij het uitzoeken van een bijlesdocent. Het eerste punt is de prijs, de prijs van bijlesdocenten varieert enorm. Het is daarom belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je aan bijles uit wil geven. De gemiddelde prijs van bijles ligt tussen de 20 en 30 euro per uur. Een student zal natuurlijk een stuk goedkoper zijn dan een professionele docent. Ook kun je vaak kiezen voor een pakket, als je meerdere uren bijles per week afneemt zal de prijs per uur omlaag gaan.

De locatie

Tenzij je kiest voor online bijles is de locatie van de bijlesdocent ook erg belangrijk. Het is natuurlijk vervelend voor je kind als er voor een uurtje bijles veel gereisd moet worden. Je kunt er ook voor kiezen om de bijlesdocent aan huis te laten komen, dit scheelt jou en je kind flink wat tijd maar je zal hier natuurlijk wel extra voor moeten betalen. Gelukkig zijn er in de meeste steden meerdere bijles aanbieders, het zou dus niet al te moeilijk moeten zijn om er een te vinden in de buurt.

De docent

Elke leerling leert op een andere manier, het is dan ook belangrijk dat je een bijlesdocent uitzoekt die past bij de leerstijl van jouw kind. Ook kun je kiezen tussen studenten en echte gediplomeerde docenten. Wat het beste is hangt af van jouw kind, de leeftijd van je kind en het niveau van je kind. Studenten hebben vaak het voordeel dat ze wat toegankelijker zijn voor kinderen waardoor het makkelijker is voor je kind om een band op te bouwen. Een docent daarentegen zal meer kennis hebben over de stof waardoor het onderwijs kwalitatief beter zal zijn.

Nieuws

menu