Voor het laatst shoppen bij Mike en Maaike. Kledingwinkel Reykjavik in Wolvega sluit de deuren

Mariëlle, Maaike, Rosan en Mike in de winkel. Foto: Magda Dullemond

Kledingwinkel Reykjavik in Wolvega begint donderdag 10 november met de opheffingsuitverkoop. De onzekere tijden hebben Mike en Maaike Oude Lansink die beslissing doen nemen. Okay Fashion, nu nog te vinden op nummer 17 van de Van Harenstraat, neemt volgend jaar zijn intrek op nummer 38a.

In 1991 openden Mike en Maaike Oude Lansink kledingzaak Snuffel aan de Van Harenstraat 38a. Met een korte ‘pauze’ tussen 2012 en 2016 stonden zij aan het roer van de winkel. ,,Dus in totaal ruim 27 jaar”, rekent Mike uit. ,,Nu is het tijd om te stoppen met onze winkel in Wolvega. Begin volgend jaar dragen we het pand over aan Okay Fashion.

Vanaf 2006 werd de zaak onderdeel van de franchise Lakeside en sinds 2016 zijn Mike en Maaike zelfstandig onder de naam Reykjavik. Ook in Meppel heeft het stel een kledingwinkel onder die naam. ,,Die winkel blijft open”, vertelt Mike. ,,Veel van onze vaste klanten zeggen dat ze dan voortaan wel naar Meppel komen”, zegt Maaike. ,,We zijn erg dankbaar voor de loyaliteit van onze klanten. Er zijn veel mensen die al sinds het begin bij ons komen. Dat vinden we heel bijzonder en stellen we enorm op prijs.” Daar is Mariëlle Biersma, samen met Maaike het gezicht van de winkel, het mee eens. ,,Je bouwt echt een band op met de klanten.”

Familiebedrijf

Of het nu onder de naam Snuffel, Lakeside of Reykjavik was: de kledingwinkel van de Oude Lansinks was een echt familiebedrijf. Vanaf het begin tot 2012 stond Mike’s moeder in de winkel. Sinds 2018 staat dochter Rosan elke dinsdag en zaterdag voor de klanten klaar.

De beslissing om te stoppen met de winkel in Wolvega, kwam na het moment dat het huurcontract verlengd zou moeten worden. ,,Die gesprekken ga je altijd ruim van tevoren aan”, geeft Mike aan. ,,Ongeveer een jaar voordat het contract hernieuwd moest worden, zijn we gaan nadenken. In combinatie met alle onzekerheid rondom toen vooral corona, hebben we er voor gekozen om niet door te gaan.” Dat er een zeer geschikte kandidaat was om zijn intrek te nemen in het pand, hielp ook. ,,Okay Fashion komt hierheen. Het interieur nemen zij grotendeels over, ze kunnen er dus zo in.”

Opheffingsuitverkoop

Donderdag 10 november begint de opheffingsuitverkoop. ,,We passen de inrichting van de winkel aan op de sale”, legt Maaike uit. Wanneer alles is uitverkocht, sluit Reykjavik definitief de deuren. Net als Maaike denkt Mike dat dit voor hen de juiste beslissing is. ,,Alhoewel ik vast wel even baal als het centrum straks opnieuw ingericht is. Daar had ik nog wel even van willen genieten. Aan de andere kant: wie weet, zeg nooit nooit…”

Nieuws

menu