Veel te kiezen voor internet & tv in Weststellingwerf

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Net als overstappen van zorgverzekeraar kan het overstappen naar een andere internetprovider voor internet & tv een goede keus voor de portemonnee zijn. Bovendien zijn er ten opzichte van andere gemeenten in Friesland in Weststellingwerf relatief veel adressen met toegang tot glasvezelinternet, wat eraan bijdraagt dat er genoeg te kiezen is.

Tv en internet combineren blijft populair

Een aantal jaar geleden was de combinatie van internet, tv en bellen nog ontzettend populair, maar inmiddels is de combinatie van tv en internet vaak nog populairder. Je neemt in dat geval niet alleen internet af bij je internetprovider, maar krijgt ook toegang tot digitale televisie. Dat betekent niet alleen dat de beeld- en geluidskwaliteit uitstekend is, maar ook dat je profiteert van verschillende interactieve opties en mogelijkheden. Hoe dat precies zit, verschilt per aanbieder. Daarom is het handig om de aanbieders van tv en internet goed met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je niet alleen een abonnement dat het beste bij je past, maar krijg je ook de kans om te besparen ten opzichte van de huidige situatie. Dat zit ‘m vaak in het combinatievoordeel dat je krijgt bij het combineren van twee diensten.

Kiezen uit 3 soorten internet

Het kiezen van een pakket met internet en tv begint vaak bij de keuze voor een soort internet. Het gaat dan om ADSL/VDSL, kabelinternet en glasvezelinternet. De eerste variant is vaak de goedkoopste optie, maar ook langzaamste variant. Bovendien is de snelheid sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Kabelinternet is een stuk sneller en stabieler, maar ook prijziger. Bovendien is er maar een aanbieder actief op het kabelnetwerk, waardoor er minder te kiezen valt.

Ruim 60% van de adressen in Weststellingwerf heeft toegang tot de snelste, meest duurzame en meest moderne variant van internet: glasvezelinternet. Hiermee is het op dit moment na de gemeenten Leeuwarden en Dantumadiel de gemeente met de meeste glasvezelaansluitingen. Glasvezelinternet is razendsnel, zeer stabiel en bovendien verbruikt het de minste energie. Echt een keuze voor de toekomst, dus.

Televisie in alle soorten en maten

Daarnaast is er op het gebied van televisie veel mogelijk. Op een goede vergelijkingssite filter je daarom niet alleen op soort internet, maar ook op de eisen die je stelt aan je televisie-abonnement. Denk bijvoorbeeld aan het zenderaanbod, beeldkwaliteit en mogelijkheden om live tv te pauzeren of programma’s terug te kijken. Na het samenstellen van je abonnement is het overstappen vaak snel en zonder problemen geregeld.