Aangeboden door: hollandkunststof.nl

Unipanel bouwpanelen

Foto: hollandkunststof

Binnenkort verbouwen? Heb je wel eens gedacht om Unipanel te gebruiken?

Unipanel is het merk van kunststof bouwpanelen. Ze zijn gemakkelijk te verwerken voor veel verschillende projecten. Het mooie is dat de panelen zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Daardoor is het merk veelzijdig en fijn om mee te werken.

Voordelen van Unipanel

De panelen van Unipanel brengen veel voordelen met zich mee, vandaar dat ze zo populair zijn. Dit zijn de belangrijkste voordelen: Wanneer je kiest voor Unipanel ontvang je levenslange garantie tegen delamineren en rotten. Het schilderen van de panelen is niet noodzakelijk maar kan wel gedaan worden. Wanneer je kiest om dit wel te doen krijg je 10 jaar garantie op verfhechting. De panelen hebben de uitstraling van hout maar de voordelen van kunststof. Dit maakt het de ideale vervanger van multiplex en Western Red Ceder. Je hoeft niet bang te zijn om de panelen buitenshuis te gebruiken. Ze zijn namelijk kleurvast en UV-bestendig.

Unipanel is bewerkbaar als hout en kan dus ook gezaagd en gefreesd worden. Unipanel is gemaakt van massief kunststof dat door en door gekleurd is en homogeen samengesteld is. Dit zorgt ervoor dat het zagen en frezen geen kleurverschillen veroorzaakt. Het is wel aan te raden om de randen te behandelen met Unipanel Sealer. Hiermee voorkom je vuilaanhechting. De panelen zijn wit van kleur en hebben technisch geen verdere afwerking nodig. Doordat Unipanel volledig recyclebaar is, zijn de panelen ook milieuvriendelijk.

Toepassingen Unipanel

Nu je alle voordelen weet denk je waarschijnlijk ‘’leuk, maar waar kan ik het allemaal voor gebruiken?’’. Ten eerste wordt Unipanel vaak gebruikt als afwerking van een dakrand. Doordat het niet rot en ongevoelig is voor vocht is het hier zeer geschikt voor. Ook voor de zijwangen van een dakkapel kan je Unipanel gebruiken, dit zorgt voor een mooie en strakke afwerking.

Leidingen en buizen kan je simpel wegwerken door een koof te maken. Een Unipanel koof heeft een onzichtbare afwerking waardoor je schroeven niet ziet zitten. Ook kan je de panelen demonteren wanneer je erbij moet voor onderhoud. Wanneer je klaar bent met dit onderhoud plaats je de platen gemakkelijk terug.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle mogelijkheden die Unipanel bouwpanelen bieden. Ze komen voor veel projecten van pas. Alle afmetingen Unipanel zijn te koop bij Holland Kunststof voor voordelige prijzen.