Uitvaartverzorging Nanninga in Wolvega viert jubileum met open dag

Het dagelijks team Uitvaartverzorging Nanninga. Fred Tigelaar

Uitvaartverzorging Nanninga in Wolvega bestaat vrijdag 7 oktober 25 jaar. Een maand later is het 10 jaar geleden dat het uitvaartcentrum aan de Hortensiastraat officieel is geopend.

“Een mijlpaal waar wij bij stilstaan met een jubileumboekje dat op dinsdag 27 september huis aan huis in Weststellingwerf wordt verspreid”, aldus Laurita Nanninga, dochter van oprichtster Gea Nanninga. “Dit jubileumboekje is een bewaarboekje waarin wij iets over onszelf vertellen, maar ook vooral een boekje waarin wij iets vertellen over rouw, verdriet, afscheid en troost en hoe mensen daarmee om kunnen gaan.’

Daarnaast treffen lezers in dit boekje praktische informatie aan over wat er komt kijken bij een uitvaart. ‘Wij hopen met dit bewaarboekje een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van de dood en alles daaromheen.”

Open dag

Ook staat het gehele team van uitvaartverzorging Nanninga stil bij het jubileumjaar. Op zaterdag 8 oktober organiseren zij een open dag in het uitvaartcentrum gelegen naast de Algemene Begraafplaats van Wolvega. De open dag wordt om 10.00 uur officieel geopend. Er wordt een wandeling georganiseerd op de begraafplaats. In de ochtend en in de middag is er een lezing over “Rouw door de tijd heen” verzorgd door Marinus van den Berg. Van den Berg is pastor/geestelijk verzorger met emeritaat en heeft veel mensen begeleid op het gebeid van sterven, verlies en ziekte. Hij heeft tientallen boeken geschreven over afscheid, rouw, verlies en zorg.

De lezing en de wandeling worden afgewisseld met een informatiemarkt en muziek in het uitvaartcentrum. Ook aan kinderen wordt gedacht. Zij kunnen meedoen aan een speurtocht.

“Als het gaat om de wijze waarop wij mensen bij een afscheid begeleiden, is er terugkijkend op de afgelopen 25 jaar, voor ons nagenoeg niets veranderd. Met dezelfde drijfveren, kernwaarden en betrokkenheid als waarmee Gea 25 jaar geleden haar uitvaartbegeleiding begon, zijn wij verder gegaan.”

http://www.uitvaartverzorgingnanninga.nl

Nieuws

menu