Supermarkt Jumbo de Jong in Noordwolde ontvangt keurmerk

Het keurmerk werd uitgereikt in het bijzijn van burgemeester Andre van de Nadort en wethouder Roelof Theun Hoen. Eigen foto

Jumbo de Jong in Noordwolde heeft als eerste supermarkt in Weststellingwerf van het vakcentrum voor detailhandel het Super Supermarkt Keurmerk ontvangen. Om duurzaam ondernemerschap in de supermarktenbranche te stimuleren is het SKK-keurmerk in het leven geroepen.

Zelfstandige supermarktondernemers die lokaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen komen in aanmerking voor het SSK-keurmerk. Op de website is te lezen dat een supermarkt, binnen zeven thema’s, op 60 criteria beoordeeld wordt om het keurmerk te behalen: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, slimme logistiek, veilige omgeving en bewuste afvalreductie.

Het keurmerk is rond 2010 ontwikkeld door het Vakcentrum, een belangenbehartiger van zelfstandige supermarktondernemers, in samenwerking met kennisinstituut TNO. Op dit moment zijn er 265 winkels die het keurmerk mogen voeren, ongeveer een kwart van alle supermarkten van zelfstandig ondernemers.

Hasker De Jong: ,,Het is een groot compliment aan ons team want mede door hun inzet hebben we dit bewerkstelligd.” Het keurmerk werd uitgereikt in het bijzijn van burgemeester Andre van de Nadort en wethouder Roelof Theun Hoen.

Nieuws

menu