Slagerij Hoeksma in Wolvega is worstmaker van het jaar

Marten Hoeksma en zijn team. Foto: Lenus van der Broek

Slagerij Hoeksma in Wolvega is uitgeroepen tot beste Worstmaker van het jaar in de regio Friesland, Groningen en Drenthe. De worstmakerijproducten behoren tot de beste uit de regio, waardoor de slagerik het hele jaar de titel ‘Beste Worstmaker van het jaar 2023’ mag dragen.

De titel wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. De stichting heeft in samenwerking met Uw Slager de keuringen georganiseerd, waarvoor bij meer dan 150 deelnemende slagerijen in het voor- en najaar een groot aantal producten zijn afgehaald en gekeurd.

Hier zijn uiteindelijk 20 genomineerden uit voortgekomen, waaronder Slagerij Hoeksma. Na de twee keuringsrondes zijn tijdens de allesbeslissende finaleronde in december nog eens een aantal producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?’.

Na het keuren van de laatste producten is Slagerij Hoeksma uitgeroepen tot ‘Worstmaker van het jaar’ van heel Friesland, Groningen en Drenthe. Marten Hoeksma en zijn team zijn enorm trots op hun titel en het grote aantal producten die ze zelf maken.

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische- en smaakaspecten. Doordat Slagerij Hoeksma constant bezig is met het maken van ambachtelijke producten, is deze titel een bekroning op hun werk.

Nieuws

menu