Pub-Up-Beershop gaat verder als ‘Baron van Wolvega’

Hubert, Guido en Kim tijdens de opening van De Baron van Wolvega. Sander de Roos

De Pub-Up-Beershop van Guido Niehaus gaat vanaf nu verder als ‘De Baron van Wolvega’. Daarmee laat de slijterij aan de Hoofdstraat Oost 4a het tijdelijke karakter achter zich. ‘De Baron is een blijvertje’, aldus een trotse Guido.

De Pub-Up-Beershop opende in mei 2020 de deuren in de voormalige bloemenwinkel die de toepasselijke naam Corona droeg. De eigenaar van Pub’84 in Wolvega opende zijn pop-up bierwinkel namelijk, omdat hij vanwege de corona-maatregelen de deuren van zijn kroeg gesloten moest houden.

Het bleek een gouden zet. De speciaalbieren vonden gretig aftrek. Mensen uit de wijde omgeving komen naar de winkel van Guido om een bijzonder biertje te scoren. ‘Bovendien bevalt de combinatie mij ook ontzettend goed’, vertelt Guido, die zijn klanten met liefde van een goed advies voorziet. Inmiddels is de bierwinkel uitgegroeid tot een volwassen slijterij, met een zeer ruime keuze aan bieren, whisky’s en verschillende andere alcoholhoudende dranken.

Guido bundelt zijn krachten met die van Hubert Dedden, die nu mede-eigenaar van De Baron van Wolvega is. ‘Hij is voor de whisky’s een uitstekende aanvulling in de winkel. Hij houdt zich al geruime tijd bezig met trends en nieuws op het gebied van de populaire drank. Kim Groen ontfermt zich over ons diverse assortiment wijnen. In de winkel, maar ook online kunnen we daar op inspelen. Op deze manier is De Baron van Wolvega een complete drankenspeciaalzaak.’

De tijdelijke betekenis van de naam ‘Pub-Up-Beershop’ past niet meer bij Guido’s beslissing om voor onbepaalde tijd door te gaan met de slijterij. ‘Ook is het niet langer alleen een ‘beershop’. De nieuwe naam De Baron van Wolvega verwijst naar een lokale mythe.’

Meer op de website www.debaronvanwolvega.nl

Nieuws

menu