Aangeboden door: werkzoeken.nl

Op zoek naar iets nieuws? Deze branche is op zoek naar jou

Foto: pixabay.com

Je bent echt niet de enige die werk doet dat allang niet meer bevalt. Het is dagelijkse routine geworden en je houdt de baan eigenlijk alleen nog voor het geld. Maar waarom zou je? Je gaat toch niet tot je pensioen iets doen waar je geen voldoening uithaalt?

Gelukkig kun je altijd het roer omgooien. Jezelf laten omscholen en iets vinden wat je echt leuk vindt. Maar wat dan? Je wil natuurlijk wel de zekerheid dat je een branche kiest waar voldoende werk in te vinden is en waar je een mooi salaris verdient. Altijd al met je handen willen werken? Er is een schreeuwend tekort aan vakmensen zoals elektriciens, lassers en technici. Lijkt de zorg je wel iets? We hoeven je niet te vertellen dat ziekenhuizen en verzorgingstehuizen zitten te springen om zorgmedewerkers. Maar misschien is de ICT iets voor je? Als Projectleider ICT , Programmeur en Software Ontwikkelaar maak je razendsnel carrière. Werkzoeken is dus vooral een kwestie van de branche uitzoeken die het beste bij je talenten en ambitie past. In dit artikel nemen we een paar interessante branches en de kansen die daar liggen onder de loep. Doe er je voordeel mee.

Leer een vak

Echte vakmensen zijn schaars. Tien jaar geleden wilde iedereen in de dienstverlening werken. Daardoor volgden veel minder jonge mensen een technische opleiding en is er nu een ernstig tekort aan monteurs, lassers en technici. Wie met zijn handen en met zijn hoofd kan werken is gewild op de huidige arbeidsmarkt. In de ICT, de horeca, de bouw en de maakindustrie liggen de banen voor het oprapen. Ook fijn om te weten is dat de lonen voor deze beroepen gestaag stijgen en dat er veel specialisatie- en doorgroeimogelijkheden zijn.

ICT is hot

In de ICT staan veel vacatures open. Vooral als het gaat om professionals op een hoger en specifiek niveau zoals Projectleiders ICT, Testers, Security Specialisten en gespecialiseerde Programmeurs vissen bedrijven in dezelfde vijver met geschikte kandidaten. Daarbij komt dat het overgrote deel van de beschikbare ICT’ers al een vast contract heeft bij de organisatie waar ze werken. Dus wanneer je gewilde ICT-kennis en genoeg ervaring in je bagage hebt kun je vrijwel per direct beginnen bij tal van werkgevers.

Online marketeers

Bedrijven zijn tegenwoordig online actiever dan offline. En daar zijn online marketeers voor nodig die verantwoordelijk zijn voor onder andere websites, online advertising, email marketing, content creatie en beheer, rapportages en analyses. Maar ook webbouwers en big data-analisten zijn erg gewild.