Ontwikkeling Hetebrij Bouw vastgelegd in fotoboek: 'Ik heb er geen woorden voor'

Gea Hetebrij, Herman Hoekstra, Gerard Hetebrij en zijn vrouw Rika Hetebrij (v.l.n.r.). Piet Bosma

Hetebrij Bouw nam kort geleden het nieuwe bedrijfspand aan de Zeeweegbree in Wolvega in gebruik. De opening wordt gevierd, zodra de coronamaatregelen het toelaten.

Voorafgaand aan de opening werden directeur Gerard Hetebrij en zijn vrouw Rica door de werknemers verrast met de presentatie van een fotoboek. Hierin is de voortgang van het bedrijf, dat in 2008 startte, tot nu te zien.

Jan Hoekstra, werknemer bij Hetebrij Prefab, overhandigde het boekwerk. Het fotoboek is door zijn vader Herman Hoekstra samengesteld. Gerard Hetebrij was zichtbaar overdonderd door deze geste: ‘Jongens, wat geweldig. Ik ben er heel blij mee en heb er geen woorden voor.’

Het bouwbedrijf ontwikkelt zich nog steeds verder. Op 6 oktober 2008 begon Gerard Hetebrij voor zichzelf aan de Keiweg in Wolvega. Ruim twaalf jaar later bouwde hij zijn eigen pand. Hetebrij Bouw was sinds 2017 gevestigd aan de Schipsloot. Het aantal werknemers is gegroeid van 23 vier jaar geleden tot 45. De verwachting van Hetebrij is dat de grens aan de groei nog niet is bereikt. Hetebrij bouwt woningen voor particulieren, zowel in opdracht van de koper als in projectbouw voor ontwikkelaar.

Nieuws

menu