Noorderzon geeft tips voor camperreis

De werkplaats bij Noorderzon Campers is een officieel gecertificeerde Erwin Hymer Groep werkplaats. Eigen foto

Zoals bij veel bedrijven in de camperbranche is het bij Noorderzon Campers in Wolvega op dit moment razend druk. Vooral de monteurs hebben het op dit moment druk met allerlei reparaties en het klaarmaken van campers die nog net voor de zomer geleverd worden.

Omdat de meeste campers in de winter weinig gebruikt worden is er in het voorjaar altijd een piek in het aantal reparaties die bij de werkplaats aangeboden worden. Dit jaar is de druk nog wat groter doordat er regelmatig onderdelen heel slecht leverbaar zijn. Veel toeleveranciers kampen nog met de gevolgen van onderproductie tijdens de lockdown, gebrek aan grondstoffen en de grote vraag van camperfabrikanten.

De tekst gaat verder na de foto.


Uitproberen

Wat kun je zelf allemaal doen om te voorkomen dat je een paar dagen voor de vakantie ontdekt dat je camper er nog niet helemaal klaar voor is? Haal de camper op tijd uit de stalling en probeer hem in het vroege voorjaar al een keer uit, probeer thuis uit of de waterinstallatie geen vorstschade heeft opgelopen en controleer de banden op leeftijd, bandenspanning en scheurvorming.

Accu

Accu’s hebben het in de winterperiode erg zwaar. Zorg ervoor dat de accu na de winterstalling volledig opgeladen wordt. Test de koelkast op 12V, 230V en de gasstand en check de gasinstallatie. Tot slot wordt geadviseerd het hang- en sluitwerk van de camper te controleren en onderweg ‘klusmateriaal’ mee te nemen.

Certificaat

De Erwin Hymer Groep geeft een certificaat af aan werkplaatsen die aan de hoogste normen qua uitrusting, kennis en opleidingen voldoen. De werkplaats bij Noorderzon Campers is een officieel gecertificeerde Erwin Hymer Groep werkplaats. Controlebeurten zijn vele malen uitgebreider dan wat de gemiddelde doe-het-zelver thuis kan controleren. Bij Noorderzon kunnen campereigenaren terecht voor een campercheck of de opbouw van een airco, extra sloten en navigatiesystemen.

Nieuws

menu