Aangeboden door: diks.nl

Met een oldtimer door de Stellingwerven is past echt genieten

Foto: pexels.com

Wanneer de temperaturen stijgen, halen veel bezitters van oldtimers ook in de Stellingwerven hun kostbare rijtuig weer uit de garage of winterstalling. Niet alleen gebieden rond Wolvega en Oosterwolde lenen zich goed voor een heerlijke tocht, eigenlijk is heel de provincie Friesland een paradijs om heerlijke toertochten te maken.

Een toertocht kun je vanzelfsprekend op eigen initiatief maken. Voor bestuurders van zo’n markante oude auto klinkt het geluid van de motor als muziek in de oren, terwijl de waarderende blikken van voorbijgangers ook mooi meegenomen zijn.

Aan andere manier van toeren is die in georganiseerde vorm. Daarbij heb je de toertocht met een vaste route en de vorm met een wedstrijdelement die onder de naam oldtimer rally door het leven gaat. Een bekende rally uit de buurt is die van de Lionsclub Wolvega. De negende editie van deze toertocht is in juni en wordt onder de naam Silverleg Rally georganiseerd. Aan deze tocht nemen niet alleen oldtimers deel maar ook klassiekers en ander auto’s die een jonger bouwjaar hebben dan 2000.

Als bezitter van een oldtimer ben je daar natuurlijk zeer zuinig op. Het veelal waardevolle voertuig zal dan ook meestal onder dak staan. Zo hebben de weersinvloeden zoals het tegenwoordig regelmatig neervallende saharazand er geen vat op. Naast dat een eigenaar van het kostbare koetswerk zorgt voor goed onderhoud en een blinkende conditie zal deze ook goed verzekerd moeten worden. Daarvoor bestaat een speciale oldtimerverzekering . Aan zo’n verzekering zijn wel speciale voorwaarden verbonden. Wil je die weten, dan kun op internet daar veel informatie over vinden. In de zoektocht naar een goede oldtimerverzekering zie je vaak door de bomen het bos niet meer. We raden je daarom aan op de site van Diks.nl te kijken waar duidelijk wordt uitgelegd wat een oldtimerverzekering is. Het is meteen de plek waar je makkelijk je kostbare en vaak unieke voertuig kunt verzekeren.

Gebruik

Veel bezitters van een unieke oude auto rijden daar een beperkt aantal kilometers per jaar in. Ook kan het zo zijn dat de auto niet het hele jaar in gebruik is. Dat zijn vaak de najaars- en wintermaanden, wanneer de oude pk’s ‘op stal’ staan. Naast het aantal kilometers kan zal ook de taxatiewaarde bepalend zijn voor de hoogte van de premie. Gebruik je de oldtimer voor een rally dan zal de premie waarschijnlijk hoger zijn dan bij het gebruik van normale toertochtjes.

Elfstedentocht

De elfstedentocht voor oldtimers is een voorbeeld van een ‘gewone’ toertocht omdat deze geen wedstrijdelement in zich heeft. Dit is echt een klassieke tocht waar men in Friesland naar uitkijkt. De magie van deze vaak in topconditie verkerende voertuigen heeft een enorme aantrekkingskracht. Voor de amateurfotograaf kun je in één van de elf steden waar de tocht doorheen gaat het perfecte plaatje schieten. Vaak zitten de chauffeur en hun bijrijder in kleding die werd gedragen in de tijd dat de klassieker werd gebouwd. Dit geeft het geheel een extra aantrekkelijke uitstraling. Vanaf mei worden er in heel Nederland events rond oldtimers georganiseerd. Er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

Nieuws

menu