Aangeboden door: q-park.nl

Low budget parkeren in en net buiten Groningen

-

Groningen stad is een geliefde plek voor toeristen van binnen- en buitenland. Maar wie een mooie stedentrip naar de Groningse stad maakt, moet natuurlijk ook wel een plekje weten te vinden voor zijn of haar auto. Helaas zie je net als bij heel veel andere steden dat parkeren in het centrum meestal niet goedkoop is.

Voldoende parkeergelegenheid is er gelukkig wel. Dat maakt parkeren Groningen erg uitdagend. Want hoe zorg je er voor dat je jouw auto tegen een betaalbare prijs veilig weg kunt zetten? Low budget parkeren in en net buiten Groningen doe je zo!

Vergelijk de prijzen online

Voordat je op pad gaat, is het verstandig om alvast de prijzen online te vergelijken. Er zijn ook een aantal handige apps die je op je telefoon kunt downloaden. Zo zie je precies waar parkeerplaatsen zijn en wat de tarieven zijn. Zo voorkom je dat je je auto hier al hebt geplaatst en er vervolgens achter dreigt te komen dat je straks tientallen euro’s mag aftikken. Het is daarom slimmer om ruimschoots van tevoren research te doen naar de parkeergelegenheid in en buiten Groningen en de daarbij horende tarieven. Zo weet je precies waar je aan toe bent en rij je direct naar de plaats van bestemming.

Maak gebruik van een P+R buiten de stad

In Groningen is het op het gebied van openbaar vervoer enorm goed geregeld. Er rijden overal bussen die je binnen enkele minuten naar het centrum vervoeren. Binnen slechts enkele minuten sta je dus in hartje Groningen. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om met het openbaar vervoer de gehele afstand af te leggen, maar het is wél mogelijk om een plekje te bemachtigen in een P+R net buiten de stad. Hier plaats je je auto voor slechts enkele euro’s en ontvang je vervolgens ook nog eens een gratis kaartje om met het openbaar vervoer verder te reizen. Op die manier bespaar je dus flink wat geld voor het parkeren. Nergens sta je zo goedkoop voor een hele dag parkeren.

P+R gelegenheden zijn in het leven geroepen om minder verkeer in het centrum te genereren. Hoe meer mensen buiten het centrum parkeren, hoe fijner wonen, werken en uitgaan zal zijn.

Gratis parkeren in Groningen

Maar is het ook mogelijk om gratis te parkeren in Groningen?
Jawel, alleen moet je dan wel ook de behoefte voelen om een stuk te lopen. Bovendien is het ook niet helemaal terecht om je auto elders te plaatsen als je hier stiekem helemaal niet hoeft te zijn. De meest bekende plek om gratis te parkeren is in de parkeergarage van de Ikea in Groningen. Wel moet je er rekening mee houden dat je een heel stuk moet lopen voordat je echt in hartje centrum terecht komt. Wil je naar de Grote Markt vanaf de Ikea? Dan moet je toch al een twintigtal minuten lopen. Bovendien mag je hier enkel parkeren tijdens de openingstijden van de Ikea.


Nieuws

menu