Laat de oorzaak van een lekkende vloerverwarming professioneel opsporen

-

-

Steeds meer huishoudens kiezen voor vloerverwarming in huis, daar het hen verschillende voordelen biedt. Van vloerverwarming is bekend dat het voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte door de ruimte zorgt, waardoor het minder energie kost om een huis te verwarmen. Bij de aanleg van vloerverwarming loop je het risico tegen een lekkage aan te lopen, wanneer de verschillende stukken leiding niet goed op elkaar aansluiten. Vaak is zo’n lekkage niet direct zichtbaar; het wordt zichtbaar op het moment dat er vochtplekken op de vloer of het plafond beneden ontstaan. Niet alleen bij de aanleg kan zich een lekkage in vloerverwarming voordoen, denk ook aan vloerverwarming welke geraakt wordt bij het boren in een vloer of plafond. Om dat laatste te voorkomen is het sterk aan te raden een leidingzoeker te gebruiken, als je aan de slag gaat met een boormachine.

Bron van een lekkage in de vloerverwarming achterhalen

Kies voor de hulp van een partij als Lekdetectie Moorman , om de bron van een lekkage in de vloerverwarming op te sporen. Vaak is niet met het blote oog te achterhalen, wat de lekkage veroorzaakt heeft. Een lekdetectiebedrijf beschikt over professionele hulpmiddelen, waarmee dit wel mogelijk is. Dat alles zonder de vloer direct open te moeten breken. Het voorkomt een onnodig grote schade aan de woning.

Lekdetectie voor andere soorten lekkages

Niet alleen bij een lekkende vloerverwarming is het verstandig te kiezen voor een professioneel uitgevoerde lekdetectie. Schakel een dergelijke partij ook in voor het opsporen van de bron van andere soorten lekkages. Denk aan een kelderlekkage, een badkamer lekkage, een lekkend dak en bijvoorbeeld een rioollekkage. Ook bij deze lekkages geldt dat het zonder professionele apparatuur erg lastig is om de bron ervan te vinden. Wist je dat een lekdetectie in veel gevallen wordt vergoed vanuit de opstalverzekering? Des te meer reden om voor een professional te kiezen, wanneer je een lekkage in huis op wilt lossen.

Symptomen van een lekkende vloerverwarming

Zoals eerder aangehaald werd, zal niet altijd niet direct duidelijk zijn dat er sprake is van een lekkende vloerverwarming. Er zijn een aantal symptomen waaraan je deze lekkage kunt herkennen. Mogelijk merk je natte plekken op de vloer op, is er sprake van een natte voeg tussen de tegels of lijkt de druk op de leidingen steeds weer af te nemen na het bijvullen van de cv-ketel. Dat laatste is niet alleen een signaal dat er mogelijk sprake is van een lekkage in de vloerverwarming; ook leidt het tot een onnodig hoog energieverbruik. Een lage druk op de waterleidingen maakt dat de warmte niet op de meest efficiënte wijze door de woning wordt geleid. Het rendement van de cv-ketel wordt daardoor niet optimaal benut. Een goede reden om voor een professioneel uitgevoerde lekdetectie in huis te kiezen.