Koning Modeschoenen in Wolvega sluit na 67 jaar de deuren. 'Ik heb altijd kunnen werken met een fantastisch team en een trouwe klantenkring'

Als broekie van 20 stond Rosemarie Koning totaal onverwacht voor de keuze: is dit het einde van zijn winkel, of zet ik het bedrijf van mijn vader voort? ,,Het werd dat laatste. Van de één op de andere dag moest ik volwassen zijn”, vertelt de eigenaar van Koning Modeschoenen. ,,Toch heb ik geen spijt van mijn beslissing. Ik heb altijd kunnen werken met een fantastisch team en een trouwe klantenkring.” Nu is ze 57 en komt dit hoofdstuk alsnog tot een einde. “Na 67 jaar verdwijnt Koning Modeschoenen uit het straatbeeld van Wolvega.”

Het team van Koning Modeschoenen: Rosa, Rosemarie, Bonny, Rens en Lotte. Eigen foto

Het team van Koning Modeschoenen: Rosa, Rosemarie, Bonny, Rens en Lotte. Eigen foto Eigen foto

Toen haar vader overleed, zat Rosemarie nog op de middelbare detailhandelschool (MDS) en woonde ze in Leeuwarden. ,,Maar met de steun van mijn beide oudere broers Dick en Jos ben ik toch dit grote avontuur aangegaan. Ik was toen echt nog een broekie. Van sommige dingen had ik nog helemaal geen besef. Soms kwam ik pas om 10 uur opdagen.” Lachend: ,,Wat zullen de meiden - die al jaren bij ons werkten – zich soms aan mij geërgerd hebben!”

Nieuws

menu