Kinderopvang De Kinderkei introduceert mascotte Keikus

Eigenaresse Renske Krikke met de Kinderkei krant. Eigen foto

Wie zaterdag 18 september door de winkelstraat in Wolvega loopt kan ‘m tegen het lijf lopen: een grote panda. Het is geen uitgebroken dier uit de dierentuin; de vriendelijke panda met kleren aan is de nieuwe mascotte van Kinderopvang De Kinderkei.

Met de nieuwe mascotte laat De Kinderkei zien wie ze is en waar ze voor staat. ‘Keikus is een lieve, gezellige, vrolijke en warme panda,’ legt eigenaresse Renske Krikke uit. ‘Keikus zorgt voor beleving, verbinding en positiviteit.’

De mascotte kreeg niet voor niets het uiterlijk van een panda. ‘Een panda is speels van aard, spontaan, vrolijk, behendig en aanhankelijk. Eigenschappen die passen bij onze kinderopvang. Het ongewone uiterlijk van het dier representeert De Kinderkei die zich net als de panda duidelijk onderscheidt van andere ‘soortgenoten’.

Op verschillende feesten en partijen is Keikus aanwezig, bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas en op markten. Keikus zorgt niet alleen voor promotie van De Kinderkei, maar heeft vooral ook een belangrijke rol in de kinderopvang: ‘Keikus begrijpt kinderen en wil graag een maatje, een vriend en een knuffeldier voor ze zijn. Hij doet op al onze locaties mee met activiteiten en gaat met de kinderen mee op avontuur. Hij kan kinderen over een drempel heen helpen en zo het vertrouwen van kinderen stimuleren en versterken. Bijvoorbeeld bij feesten en activiteiten zoals Sinterklaas.’

Kinderopvang De Kinderkei verzorgt sinds 2008 kleinschalige kinderopvang op locatie in Wolvega, Steggerda, Makkinga, Boijl en Noordwolde. In een speciale Kinderkei-krant, die deze week huis-aan-huis verspreid wordt, laat de organisatie zien wat het in huis heeft. Ook vertellen ouders en leidsters over hun ervaringen met de kinderopvang. Op de achterkant van de krant is mascotte Keikus terug te zien als kleurplaat.

Nieuws

menu