Jubileum in nieuwe salon en met nieuwe naam; kapsalon Eugène heet nu Haarstudio Hilda

Hilda Heeringa (links) en Mirjam Terpstra aan het werk in de pas geopende, nieuwe salon aan de Hoofdstraat Oost in Noordwolde.

Hilda Heeringa (links) en Mirjam Terpstra aan het werk in de pas geopende, nieuwe salon aan de Hoofdstraat Oost in Noordwolde. Iwan van Nieuwenhoven

Begin januari was het 25 jaar geleden dat Hilda Heeringa kapsalon Eugène overnam. ‘En nu vind ik het eigenlijk wel tijd om mijn eigen naam aan de salon te verbinden. Dat mag toch wel na 25 jaar?’ De nieuwe naam prijkt op de nieuwe salon die dinsdag aan de Hoofdstraat Oost in Noordwolde werd geopend: Haarstudio Hilda, voor haar en hem.

Wie tussen 14 en 24 september geknipt wordt of een andere behandeling ondergaat, kan de kassabon inleveren. Voorzien van naam en adres maakt de klant daarmee kans op een jaar lang gratis knippen. Daarnaast wordt tot en met eind oktober iedere week nog een prijs getrokken uit de ingeleverde kassabonnen. ‘Omdat we in januari gedwongen gesloten waren, vieren we nu ons jubileum met deze acties’, laat Hilda weten.

Heeringa leerde het vak op de kappersvakschool in Zwolle, waarna ze ervaring op deed in de kapsalon van Wout Post en mevrouw De Vries, die toen nog gevestigd was in het pand recht tegenover de voormalige Rabobank. Ze werkte daar zo’n zes jaar en na de verhuizing naar de nieuwe Meulepassage nam Heeringa de salon over. Twee jaar daarna kwam Mirjam Terpstra het team versterken. Zij is over twee maanden al 24 jaar in dienst bij Hilda.

Heeringa is het gezicht van de salon en is zelf daar ook iedere dag aanwezig. ‘Om klanten een modern en eigentijds kapsel te kunnen blijven knippen, doen we veel aan bijscholing. Technieken veranderen ook in ons vak en ik vind het belangrijk dat we met de tijd mee gaan. Dat zorgt er ook voor dat ik dit vak al 35 jaar met veel plezier doe.’