Je eigen webshop maken vanuit Stellingwerf? Dit is waar je begint!

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Een webshop opzetten lijkt voor heel veel mensen ingewikkeld maar dat is zeker niet meer zo. Bij het opzetten van een webshop komt het bouwen van een website kijken. Iets waarvan veel mensen nog steeds denken dat dit gebeurt met lange, ingewikkelde HTML-codes. Dit is zeker niet meer het geval. Ik leg je uit hoe je supersnel een webshop op kunt zetten.

Domeinnaam registreren

Het eerste wat je moet gaan doen is een pakkende bedrijfsnaam/domeinnaam verzinnen en deze domeinnaam registreren . Het registeren van een domeinnaam gaat meestal gepaard met het aanschaffen van een hostingpakket. Hosting heb je nodig om jouw website op het internet te krijgen. Bij de hostingpartij loopt jouw website op een server. Zij zorgen ervoor dat jouw website zichtbaar wordt. Denk van tevoren goed na over jouw domeinnaam. Zorg dat je de juiste naam hebt want je kunt hem naderhand niet meer aanpassen. Wil je een andere domeinnaam? Dan moet je een nieuwe kopen en de andere laten vervallen.

Start met het bouwen van een website

Voordat je echt kunt beginnen met het inrichten van jouw webshop moet je eerst de basis van jouw website neerzetten. Je hebt een homepage nodig, een contactpagina en een „over ons” pagina is ook belangrijk. Wereldwijd loopt het overgrote deel van alle websites op Wordpress. In alle markten, van bloggen tot webshops wordt Wordpress gebruikt.

Het uiterlijk en de indeling van de website wordt bepaald door het thema dat je selecteert. Daarom is het wel belangrijk dat je een thema selecteert dat helemaal gericht is op het maken van een webshop. Anders heb je niet de functionaliteiten die je echt nodig hebt. Binnen de wereld van webshops zijn er 2 thema’s die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dit zijn WooCommerce en Shopify.

Richt jouw webshop in

Als de basis staat kun je de producten gaan toevoegen aan jouw webshop. Met thema’s als WooCommerce en Shopify wordt dit allemaal erg eenvoudig gemaakt. Een kanttekening is wel dat je met de gratis versies van deze 2 thema’s minder mogelijkheden hebt. Wil je meer mogelijkheden? Dan zal je moet gaan voor de betaalde versies hiervan. Aan de andere kant is deze investering het ook wel waard. Jouw webshop wordt veel mooier en uitgebreider. Iets waar veel potentiële klanten naar kijken.

Houd een blog bij

Het is aan te raden om op de website een blog bij te houden. Hiermee houd je mensen op de hoogte van de dingen waar je mee bezig bent. Ook wil je gevonden worden in Google. Google houdt ervan als een website constant uitgebreid wordt. Voeg dus regelmatig blogberichten toe om gratis bezoekers naar jouw webshop te halen.