Aangeboden door: sanitairkamer.nl

Hoe reinig je het toilet

Foto: shutterstock

Ieder mens maakt regelmatig gebruik van het toilet.

Daarom is het natuurlijk erg belangrijk om het toilet goed schoon te houden. Sommige mensen vinden het lastig om te bedenken hoe ze het toilet het beste kunnen reinigen. Op de televisie wordt namelijk regelmatig reclame gemaakt voor nieuwe schoonmaakartikelen voor het toilet. Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Welke producten zijn nu echt noodzakelijk om het toilet goed schoon te maken? In dit artikel volgen daarom de basis stappen die nodig zijn om het toilet op een hygiënische manier te reinigen. Als u deze stappen minimaal 1x per week volgt, dan kunt u er zeker van zijn dat het toilet goed schoon is.

Reinig het toilet van binnen naar buiten

Begin met het maken van een sopje. Gebruik heet water om de bacteriën goed te doden, met daarin een reinigingsmiddel. Dit kan gaan om een speciale toiletreiniger, maar ook allesreiniger doet zijn werk. Spuit vervolgens toiletreiniger in de wc-pot. Dit laat je vervolgens even inwerken. Ondertussen maak je gebruik van het gemaakte sop. Hiermee maak je eerst de deurklink van het toilet goed schoon. Vervolgens werk je van buiten naar binnen. Je begint met het schoonmaken van de wanden om het toilet. Daarna maak je de doorspoelknop goed schoon en het deksel van het toilet. Als je de wc-klep naar beneden doet, bevindt zich achter de wc-bril nog een deel van het toilet. Ook dit deel reinig je goed

Het reinigen van de binnenkant

Vervolgens is het tijd om het toilet zelf te reinigen. Eerst maak je de buitenkant van de klep schoon, daarna de binnenkant. Vervolgens is de buitenkant van de wc-bril aan de beurt. Als je deze vervolgens omhoog doet, kun je ook goed bij de binnenkant van de bril. Daarna kun je ook de binnenkant van het toilet zelf goed schoonmaken. Als je deze stappen gevolgd hebt, is ondertussen de toiletreiniger goed ingewerkt. Nu kun je met de wc-borstel de binnenkant van het toilet goed schoon schrobben. Als je dit hebt gedaan, spoel je de wc door. Na het volgen van deze stappen is het toilet weer helemaal schoon. Als je er ook voor wilt zorgen dat het toilet fris blijft en ruikt, kun je als laatste stap een toiletblokje in de wc hangen.

Nieuws

menu