Aangeboden door: nordvpn.com

Hoe je met je hobby een extra inkomen kunt generen!

Foto: pexels.com

Iedereen heeft wel een leuke hobby waar in zijn of haar vrije tijd aandacht aan wordt besteed! Maar wist je dat je met je hobby ook een leuk extra inkomen kunt verdienen? Wil jij dit ook, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel helpen we je een handje. Laten we beginnen met de mogelijkheden.

Extra inkomen genereren

Door het internet zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden als het gaat om het genereren van een extra inkomen. Maar waar moet je als hobbyist nu mee beginnen? En kun je met elke hobby geld verdienen? Hier hebben we wat voorbeelden voor je:

  • Trainingen en cursussen: Schilder je graag, maak je veel foto’s of maak jij de tofste video’s van je vakantie, dan kan je met het geven van trainingen en cursussen een mooi zakcentje verdienen. Wil je dit online doen, dan kun je trainingen verkopen.
  • Schrijf een boek: Lees je graag of schrijf je voor je werk veel, wat staat je dan in de weg om een boek te schrijven? Hier zijn online trouwens veel cursussen over te vinden die je een handje kunnen helpen.
  • Koken: Sta je veel in de keuken en vind je het geweldig om de lekkerste maaltijden te bereiden? Wellicht kun je dit uitbreiden door bij mensen thuis te gaan koken. Door het kleine gezelschap is het erg persoonlijk, terwijl je niet de druk hebt om voor grote groepen mensen te koken.
  • Gaming: Online gaming is populairder dan ooit en steeds meer mensen zijn online te vinden. Of het nu gaat om een PS5, Xbox, Nintendo Switch of Gaming pc. En wist je dat er enorm veel geld te verdienen valt in deze wereld? Jaarlijks worden er verschillende toernooien georganiseerd met prijzenpotten van tienduizenden euro’s! Wellicht iets voor jou?

Waar moet je rekening mee houden?

Kies je ervoor om extra inkomsten te genereren, dan moet je wel rekening houden met de Belastingdienst. In niet alle gevallen hoef je hierover belasting te betalen, maar er zijn wel duidelijke regels voor:

  • Zodra je het doel hebt om handel te drijven en (veel) winst te maken, dan moet je belasting betalen;
  • Dek je al de kosten die je maakt om bijvoorbeeld materialen te kopen, dan hoef je geen belasting te betalen en zijn je werkzaamheden niet belastbaar.

De Belastingdienst gaat echter niet al deze inkomsten na, zeker niet als het in kleine mate gebeurt of in persoonlijke kring gebeurt. De verantwoordelijkheid voor het doen van de aangifte ligt dan ook bij jou als persoon. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je achteraf veel moet betalen óf dat de Belastingdienst hoge boetes oplegt.

Inschrijving bij Kamer van Koophandel

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is daarbij ook erg belangrijk. Hiermee laat je namelijk weten dat je een ‘bedrijf’ gaat beginnen, ook al gaat het om kleine bijverdiensten. Het voordeel dat je hiermee hebt is dat je vaak de BTW van je aankopen af kunt trekken. Daarnaast krijgt je ook een nummer bij de KVK en een BTW-nummer.

Daarnaast geeft het je natuurlijk enorm veel vrijheid als je met je hobby een extra inkomen kunt genereren, zeker als je daarnaast ook nog een baan hebt. Zo kun je namelijk bouwen aan je bedrijf of je hobby perfectioneren, zonder dat je het risico loopt dat je geen inkomsten meer hebt.

Online veiligheid

Daar enorm veel mensen tegenwoordig online werken, is het ook belangrijk om het veilig te doen. Een van de eerste aanbevelingen die we zouden doen is om een VPN te installeren, zeker als je gevoelige data ontvangt en weer verzendt. Dit geeft je verschillende voordelen:

  • Altijd en overal werken, zonder dat er geografische beperkingen zijn;
  • Veilig werken doordat je IP-adres verborgen is, ook bij gratis wifi-spots;
  • Veilig data verzenden en ontvangen.

Kortom, bij het genereren van extra inkomsten met je hobby komen heel wat dingen kijken, zowel voor- als nadelen. Voordat je begint met het genereren van extra inkomsten zijn een inschrijving bij de KVK, het opgeven van je extra inkomen aan de belastingdienst en het zorgen voor je online veiligheid belangrijke elementen om rekening mee te houden. Zo weet je zeker dat je op een veilige en legale manier aan je extra inkomen komt.

Nieuws

menu