Aangeboden door: intellectueeleigendom.nl

Hoe claim je je eigen succes

Foto: shutterstock

Als er een uitvinding is gedaan, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk behouden. Denk dan aan patenten, wat betekent dat jij het recht bezit op de uitvinding. Als bedrijven dan jouw uitvinding willen toepassen, moeten ze daar bijvoorbeeld een bedrag voor betalen.

Het is dan ook van belang dat een bedrijven hun merknaam registreren . Dit zorgt ervoor dat andere jouw merknaam niet kunnen claimen. Je hoeft natuurlijk niet aan merk registreren te doen, maar dat kan dus betekenen dat de merknaam niet beschermd is en je naam gestolen kan worden. Ga dan ook zo snel mogelijk naar een bedrijf die je hier voor kan helpen, en vaak betaal je geen hoge tarieven hier voor.

Wat voor invloed heeft een merknaam

Een merknaam heeft vaak op veel verschillende manieren invloed op een product en de consument. Als een bedrijf bijvoorbeeld kiest voor een duur merk, dan wordt dat vaak geassocieerd met iets van status waarde. Status waarde wil dan weer zeggen dat veel mensen het willen hebben, maar het niet overal verkrijgbaar is door de vaak hoge prijs. Maar een merknaam met juist een lage prijs kan ook goede invloed hebben. Denk aan de Zeeman, die nu ook een kledinglijn aanbiedt en iedereen wil het hebben. Dat komt doordat ze een limited edition assortiment hebben, maar toch kost het niet veel geld.

Waar sta jij voor in een bedrijf

Als je een bedrijf start, betekent dat dus dat je achter een bepaald iets staat. Elon Musk staat bijvoorbeeld achter de overname van elektrische auto’s op de wereld. Als een bedrijf iets start, dan is het verstandig om hier van te voren goed onderzoek naar te doen. Veel bedrijven zijn namelijk niet wat het lijkt, en het is zonde om hier een carrière te maken als je voor iets werkt waar je eigenlijk niet achter staat. Als de media hier achter komt, kan het ook het merknaam van het bedrijf erg schaden. Dat betekent dus dat aandeelhouders sneller uit het bedrijf zullen stappen, en het imago van het bedrijf ook erg omlaag gehaald kan worden.

Nieuws

menu