Hap, trap je fit: goed bezig!

Een middagje heerlijk fietsen door deze mooie regio. Foto: Pixabay

Een aantal sportscholen en restaurants in de regio organiseren aanstaande zaterdag een actieve fietsmiddag, inclusief lunch en leuke sportquiz: ‘Hap, trap je fit’ op zaterdag 27 maart.

Zin in een leuke én actieve zaterdag? En ook nog eens meer bewegen? Doe dan mee met ‘Hap, trap je fit’ op zaterdag 27 maart. Een dagje fietsen, inclusief leuke sportquiz en smakelijke lunch onderweg. ‘Hap, trap je fit!’ is het gezonde initiatief van een aantal sportscholen en restaurants in de regio.

Doelstelling van ‘Hap, trap je fit’ is met een gezond en leuk aanbod mensen aansporen weer in beweging te komen in deze thuiszittende en thuiswerkende tijden. Want uit onderzoek is gebleken dat na een jaar inactiviteit het aantal kilo’s per persoon fors is toegenomen. Verder is fietsen natuurlijk een ontspannende en sociale bezigheid. Zes sportscholen doen er mee en twee restaurants zorgen voor de lunch. Vanaf elk van de sportscholen kan er zaterdag gestart worden vanaf 9.00 uur. Dit zijn: Fitness Hier in Steenwijk (Tuk) en Wolvega, Het Sportcentrum in Oldeberkoop, Ik Sport in Noordwolde, Unifit in Gorredijk en Easy Active in Heerenveen. Voor de lunchboxes zorgen de restaurants Lunia in Oldeberkoop en Hof van de Koning in Heerenveen.

Je fietst als deelnemer zaterdag 27 maart een route van ongeveer 70 km en onderweg krijg je een gezonde lunchbox. Liever ietsje minder kilometers om mee te beginnen? Door punten over te slaan, kun je de route eenvoudig verkorten. Onderweg kom je langs alle deelnemende locaties, waar sportvragen te vinden zijn. De antwoorden vormen uiteindelijk een woord. De uitkomst kan bij de organisatie worden ingeleverd en er worden prijswinnaars getrokken. Zij kunnen een maand lang gratis sporten bij een van de deelnemende sportlocaties.

Iedere deelnemer start in groepjes van maximaal vier personen. Elke vijf minuten wordt er gestart. De deelnemers ontvangen de exacte starttijden via e-mail. Iedereen kan meedoen. Opgave vóór vrijdag 26 maart via het e-mailadres haptrapjefit@gmail.com, onder vermelding van:

A. de gewenste startlocatie: Tuk, Wolvega, Oldeberkoop, Noordwolde, Gorredijk of Heerenveen,

B. de locatie van afname van de lunchbox: Lunia Oldeberkoop of Hof van de Koning in Heerenveen, En of je vegetarische lunchbox wilt.

C. het aantal en de namen van de deelnemers (incl telefoon nummer).

De kosten zijn 15 euro per persoon en deze kunnen voldaan worden bij het restaurant waar de lunchbox wordt afgenomen. In verband met het inkopen en samenstellen van de lunchboxes, zijn deze kosten na aanmelding definitief verschuldigd. In verband met de RIVM-voorschriften mogen er per locatie maximaal 20 deelnemers meedoen. Geef je dus snel op! haptrapjefit@gmail.com