Fries uitzendbureau Werktijd overgenomen door Abeos

Van links naar rechts: Marcel Kokhuis (Abeos), Wiep Hoekstra (Werktijd), Geke Schuring (Werktijd) en Martin Engbers (Abeos). FOTO VINCENT JANNINK

Uitzendbureau Werktijd, met vestigingen in Heerenveen, Buitenpost, Wolvega en Sneek, is overgenomen door Abeos Uitzend Holding - een van oudsher agrarisch bureau.

Werktijd is in 2001 opgericht en richt zich op bemiddeling in de industriële- en zorgsector. Met de overname breidt Abeos (1963), dat voornamelijk in het oosten van Nederland actief is, het aantal vestigingen uit naar vijftien.

Directeur Martin Engbers van Abeos geeft aan dat zijn bedrijf een landelijke dekking wil. ,,Het gaat ons niet om de markten in de verschillende provincies te bestormen, maar om dat met beleid te doen en in samenwerking met partijen die in de regio thuis zijn.’’

Eigenaren Geke Schuring en Wiep Hoekstra van Werktijd - actief in het hele Noorden - geven aan dat de eigen identiteit wordt behouden en dat de dienstverlening voortgaat ,,zoals we dat gewend zijn’’. Dat geldt voor klanten en personeel, dat vanuit de eigen vestigingen kan blijven werken.

Nieuws

menu