Eerste paal van nieuw pand Heiwo geslagen

Heiwo-directeur Willem Feenstra was op 7 april aanwezig voor het slaan van de eerste paal. Eigen foto

Carrosseriebouwer Heiwo uit Wolvega is gestart met de bouw van een nieuw pand op businesspark Honderdland aan de A20 in Maarsdijk.

Heiwo Repair Maasdijk is een dochteronderneming van Heiwo in Wolvega. Het nieuwe pand in Maasdijk staat hemelsbreed maar een kilometer van het oude pand vandaan. Maasdijk is een belangrijke uitvalsbasis.

Met deze nieuwbouw wordt een grote stap gezet in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. De capaciteit wordt twee en een half keer zo groot en hoeft er geen gebruik meer te worden gemaakt van externe parkeerlocaties voor de trailers. Naast verkoop van nieuwe wagens focust Heiwo zich in Maasdijk vooral op onderhoud, schadeherstel en APK-keuringen. Met 18 werkplekken, twee APK-straten en eigen spuitfaciliteiten kan Heiwo Repair Maasdijk ook klanten met grote wagenparken van A tot Z bedienen met onderhoud.

Naar verwachting wordt het nieuwe pand voor het einde van dit jaar in gebruik genomen. Het bedrijf gaat in het hart van de bloementeelt ook verder met de ontwikkeling van hightech koelwagens. Heiwo was al eerder min of meer gedwongen tot investeringen als gevolg van grotere orders, bijvoorbeeld vijftig koeltrailers in één keer.