Aangeboden door: GSMPunt.nl

Een telefoonhoesje perfect matchen

Foto: Pexels

Tegenwoordig zijn onze mobiele telefoons niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Jong en oud, echt iedereen gebruikt een smartphone, in ieder geval privé, en soms ook zakelijk. Daar komt nog eens bij dat de nieuwste en duurste mobiele telefoons tegenwoordig ook nog eens water en stofdicht zijn. Daardoor zijn ze gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, maar helaas verhoogt dit wel de kans op schade. Het is dan ook belangrijk om deze high end smartphones goed te beschermen, en wel met het juiste smartphonehoesje.

Naast de juiste bescherming is het daarbij ook van belang hoe het hoesje eruitziet. Ga maar na hoe veel foto’s je wel niet neemt in bijvoorbeeld de spiegel of van anderen in je omgeving, waarbij je ook steeds het telefoonhoesje ziet. Heel leuk zou het dan nog eens zijn om je hoesje te matchen met de outfit van de dag. Hoe je dit doet? Dat leggen we je hieronder uit!

Wat zijn eigenlijk de belangrijkste functies van een telefoonhoesje?

Of je nu een iPhone, Samsung of OnePlus hebt, ze zijn allemaal duur genoeg om ze goed te beschermen. Maar welk telefoonhoesje moet je nu hebben, en wat zijn telefoonhoesjes die gemakkelijk en goed bij je outfit passen? Doorgaans zijn er drie verschillende soorten hoesjes te koop. Hierbij moet je denken aan een back cover, book case en een bumper. Het ene hoesje beschermt wel beter dan het andere. Om een indicatie te geven van de kwaliteit van bescherming geven we de drie soorten een cijfer, waarbij een 1 het laagste cijfer is, en een 10 het hoogste cijfer.

  • Backcover 7.0
  • Bookcase 9.0
  • Bumper 4.5

Dit geeft gelijk aan dat de mate van bescherming tussen de verschillende soorten hoesjes onderling behoorlijk verschilt. Uiteraard is het wel zo, dat voor sommige mensen styling een zwaarwegend(er) aspect bij het uitkiezen van een telefoonhoesje. Ga je voor de nieuwe iPhone 14 Plus? Dan is het leuk om je iPhone 14 Plus hoesje te stylen in lijn met je outfit. Om dat goed te kunnen doen kun je het beste voor een backcover gaan, hoewel deze dus iets minder goed beschermt dan een bookcase. Backcover zijn er namelijk in veel verschillende kleuren, materialen en prints. De keuze is reuze, of beter gezegd enorm. Dat maakt het stylen natuurlijk wel een stuk gemakkelijker.

Met welk materiaal kun je het beste matchen?

Naast het matchen, heeft de keuze voor een bepaald smartphone hoesje ook te maken met de mate waarin je handig met een smartphone kunt omgaan. Ben je iet wat onhandig, en laat je je smartphone redelijk vaak uit je handen vallen, dan is een mooi siliconen hoesje ook een goede keuze. Deze zijn ook in veel verschillende kleuren te krijgen en beschermen je toestel toch erg goed! Deze hoesjes zijn dus erg safe en fashionable tegelijk.

Je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan en kiezen voor een echt bling bling telefoonhoesje. Glitter is namelijk al haast het nieuwe normaal geworden, en je valt al lang niet meer uit de toon als je voor dit type styling van je telefoonhoesje kiest. In sprankelende kleding naar een feest gaan, en dan ook een hoesje dat sprankelt? Een hele goede combi! Ben je iets minder gewaagd, en van nature wat minder extravert? Ga dan voor een wat subtieler glitter telefoonhoesje, want ook die zijn goed te krijgen.

Om goed op de hoogte te blijven van de laatste smartphone en fashion trends raden we je aan om een aantal bekende influencers te volgen die op het gebied van fashion en trends actief zijn. Dit kan zowel op TikTok als op Instagram, en tegenwoordig zelfs op Pinterest. Het leuke aan Pinterest is dat je je eigen moodboard samen kunt stellen. Zo kun je dus gemakkelijk een bonte verzameling maken van verschillende telefoonhoesjes. Wat had 20 jaar geleden gedacht dat dit allemaal zou kunnen?

Welk merk heeft nu de grootste keuze als het op telefoonhoesjes aankomt?

Zoals je misschien zelf ook wel verwacht had worden de meeste telefoonhoesjes gemaakt voor Samsung en iPhone. Doorgaans kopen de meeste ‘mode bewuste’ mensen eerder een iPhone dan een Samsung. Dit is ook de reden dat er bij de meeste hoesjes websites een groter iPhone assortiment is dan een Samsung assortiment. Daarnaast zijn er ook nog verschillen op model basis. Zo zijn er minder Samsung A53 hoesjes dan Samsung S22 hoesjes terwijl de A53 toch een erg populair toestel is. Dus mocht je echt mooie telefoonhoesjes willen kopen, kijk dan eerst goed wat het aanbod is voor jouw specifieke smartphone, of de smartphone die je wilt gaan aanschaffen. Zo maak je de beste keuze.

Nieuws

menu