Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Een canal cruise door Amsterdam: Het perfecte uitje deze zomer

Foto: pexels.com

Er zijn verschillende manieren waarop je van Amsterdam kan genieten deze zomer. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om op het terras te gaan zitten. Een andere manier om Amsterdam van dichtbij mee te maken is met een canal cruise door Amsterdam. Wat een canal cruise precies is en wat je kan verwachten lees je daarom hier!

Het perfecte vaarweer

De meeste mensen beginnen over uitstapjes na te denken tegen de tijd dat het warmer begint te worden en de zomer weer bijna om de hoek staat. Dat is dan ook niet vreemd, want veel mensen nemen rond deze tijd vakantie. Ook gezinnen met kinderen kiezen er vaak voor om in de zomervakantie op pad te gaan. Als je op zoek bent naar een originele manier om Amsterdam te verkennen, is het water dan ook een zeer geschikte optie deze zomer. Je hebt namelijk minder last van de drukkende temperaturen in de binnenstad met minder mensen om je heen op het water.

Een canal cruise door Amsterdam

Een canal cruise door Amsterdam wordt ook wel een rondvaart genoemd. Als er namelijk een ding is waar onze hoofdstad om bekend staat, dan zijn het wel haar grachten. Vroeger werden zij voornamelijk gebruikt voor het transport van goederen van en naar pakhuizen die aan het water stonden. Tegenwoordig worden de grachten nog goed gebruikt door pleziervaartuigen en natuurlijk voor een canal cruise Amsterdam . Er zijn verschillende opties en arrangementen waaruit je kunt kiezen als je ook vanaf het water wilt genieten van deze bruisende stad.

Arrangementen en rondvaartboten

Zo kun je kiezen voor een publieke rondvaart, waarbij er meer wordt verteld over de verschillende historische panden en grachten in Amsterdam. Voor deze canal cruise kun je per persoon tickets bestellen. Ook voor grotere groepen is een rondvaart uitermate geschikt. In dat geval kun je er namelijk ook voor kiezen om een privé boot met schipper te huren. Hier zijn ook verschillende arrangementen bij te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een BBQ boot, borrelboot of zelfs dineren op de grachten van Amsterdam.

Historische grachten en panden

Alhoewel meer dan de helft van de originele grachten van Amsterdam inmiddels gedempt zijn, is er nog meer dan genoeg over om van te genieten. Na verloop van tijd moesten veel van deze grachten namelijk plaats maken voor wegen, om zo ook meer autoverkeer toe te laten. De grachtengordel van Amsterdam, die bestaat uit vier grachten, is inmiddels wereldbekend. De Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht staan sinds 2010 namelijk op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook is de grachtengordel opgenomen in de Canon van Amsterdam. Met een canal cruise door Amsterdam geniet je zo niet alleen van een ontspannend dagje, maar ook nog eens van een stukje Nederlandse cultuur.

Tussen wal en schip

Een canal cruise door Amsterdam vaart dus door de historische grachtengordel van Amsterdam. Deze is aangelegd tijdens de vierde en laatste grote stadsuitbreiding van Amsterdam. Deze stadsuitbreiding wordt ook wel de Vierde Uitleg van Amsterdam genoemd en vond plaats rond 1685. Als gevolg hiervan zijn ook de gebouwen aan de kade voorzien van een rijke historie waarover je meer te weten komt tijdens een canal cruise of rondvaart. Zo vaar je onder andere langs de Jordaan, het Achterhuis en de Gouden Bocht. De Gouden Bocht van de Herengracht wordt zo genoemd omdat hier de meest luxueuze en prijzige panden staan. Tegenwoordig hebben veel kantoren en drukkerijen zich hier gevestigd.

De voordelen van varen

Wie al eens in Amsterdam geweest is, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er veel te zien en beleven valt. Een dagje uit naar onze hoofdstad kan zo erg druk en vermoeiend zijn. Met een canal cruise door Amsterdam kun je veel van de stad zien in een relatief korte tijd. Het voordeel hiervan is dat je hierna nog genoeg energie over hebt voor andere activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld nog gaan winkelen, musea bezoeken of lekker genieten van het weer op het terras.

Je hoofd boven water

Een canal cruise door Amsterdam tijdens de zomer heeft daarnaast nog als voordeel dat het koeler op het water is dan in de drukke binnenstad. Let er overigens wel goed op dat je niet verbrand. Als je nog op zoek bent naar het perfecte uitje deze zomer, hoef je dus niet verder te kijken dan de grachten van onze hoofdstad!

Nieuws

menu