Aangeboden door: Pricewise.nl

Drie tips voor het afsluiten van aansprakelijkheidsverzekeringen voor je bedrijf

-

Elke eigenaar van een bedrijf moet risico’s beheren, en het selecteren van een verzekering is een van de gemakkelijkste en beste manieren om dat te doen. De juiste verzekering helpt je onderneming van de grond te komen en uit te groeien tot een succesvol bedrijf. Het vinden van de juiste verzekering voor ondernemingen is een essentieel onderdeel van elk bedrijfsplan, maar het proces kan overweldigend zijn, vooral voor degenen die nog nooit een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Maak daarom hierbij gebruik van de tips die genoemd worden in dit artikel!

Begrijp de risico’s van je branche

Elke branche is anders, en dat geldt ook voor de risico’s voor je bedrijf. Een accountant moet zich bijvoorbeeld zorgen maken dat hij wordt aangeklaagd als er een fout wordt gemaakt bij het indienen van de belastingaangifte van een klant. Een restauranteigenaar zou zich daarentegen meer zorgen moeten maken dat een klant ziek wordt na het eten van een maaltijd in zijn restaurant. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan experts zoals accountants beschermen tegen rechtszaken die verband houden met fouten die ze in hun professionele hoedanigheid maken, terwijl een productaansprakelijkheidsverzekering de juridische rekeningen van een restaurant kan betalen als klanten ziek worden of een allergische reactie krijgen vanwege het voedsel dat ze kregen. Door zorgvuldig de risico’s te evalueren waarmee je in je branche te maken kunt krijgen, kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten om je ertegen te beschermen.

Denk aan je eigen risico

De meeste zakelijke verzekeringspolissen bevatten een eigen risico, net zoals bij bijvoorbeeld zorgverzekeringen het geval is in ons land. Het eigen risico is het bedrag dat je moet betalen voordat je verzekering van kracht wordt om een verlies te helpen dekken. Nadat je eigen risico is betaald, dekt je verzekeringsmaatschappij de rest van het claimbedrag, tot de polislimiet. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie, dus je kunt in de verleiding komen om voor een hoog eigen risico te kiezen. Je moet er echter zeker van zijn dat je bedrijf het eigen risico kan betalen als je ooit een claim moet indienen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je eigen risico als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit voor je bedrijf. Een lager eigen risico kan soms dus toch beter zijn.

Lees de aansprakelijkheidsverzekeringen goed door

Het beleid verschilt sterk van vervoerder tot vervoerder en elk heeft zijn eigen limieten, premies, eigen risico en uitsluitingen. Je moet ervoor zorgen dat je begrijpt wat er onder een polis valt - en wat is uitgesloten - voordat je deze afsluit. Als drukke bedrijfseigenaar heb je misschien het gevoel dat je geen tijd hebt om de details van een polis door te spitten. Als je echter de tijd neemt om een polis te lezen en te begrijpen voordat je het afsluit, kun je er zeker van zijn dat je geen gaten in de dekking hebt, of dat je voor een onaangename verrassing komt te staan als je ooit een claim moet indienen. Als je ooit vragen hebt over wat een polis wel en niet dekt, kun je de hulp van experts inschakelen.

Nieuws

menu