Dennis Koops en Jantien van Dalen gaan verder met D’Elf Ieken in Elsloo

13-10-2022 Elsloo: D'Elf Ieken met Henk en Lutske Eggen. Fotograaf: Rens Hooyenga Foto: Rens Hooyenga

De in Elsloo geboren en getogen Dennis Koops en Jantien van Dalen, sinds 2013 wonend in het buurtschap Tronde en daarvoor drie jaar aan de Portingaweg in Elsloo, zijn de nieuwe eigenaren van het recreatiepark D’Elf Ieken aan de Bûtenweg in Elsloo.

Zij nemen het bedrijf over van Henk en Lustke Eggen-Koopstra, die sinds in 2002 de scepter zwaaiden over het recreatiepark. Sinds het laatste weekend van de herfstvakantie vorig jaar hadden zij de deuren officieel gesloten. Zij zijn naar Appelscha verhuisd.

Gegroeid

Sinds 1989, toen Gerrie en Kees Koopstra bij hun boerderij aan de Bûtenweg in Elsloo de boerencamping D’Elf Ieken begonnen is het bedrijf steeds verder gegroeid. Sinds de overname van boerderij en mini-camping in 2002 hebben Henk en Lutske Eggen de (recreatieve) activiteiten in de loop der jaren stukje bij beetje uitgebreid en gemoderniseerd.

Nadat er al een interne boerderijwinkel met streekproducten was, kwam er in 2007 voor de boerderij een maïsdoolhof bij. Verbreding van activiteiten werd verder gevonden in het inrichten van een stuk land ten noorden van het doolhof als dierenverblijf en het inrichten van een buitenspeeltuin en een overdekt buitenterras, die in 2010 werden geopend. In de directe nabijheid van de camping, die naar 25 plekken groeide, werd in 2015 een modern verwarmd sanitairgebouw gebouwd.

Als laatste werd in 2018 een gedeelte van een leegstaande ligboxenstal omgebouwd tot een binnenspeeltuin.

Zelfde voet

De opvolgers Dennis en Jantien zetten in eerste instantie het recreatiebedrijf aan de Butenweg op dezelfde voet voort. Ze hebben hun huis en land in Tronde verkocht en wonen inmiddels in de boerderij bij d’Elf Ieken en staan te popelen om de deuren weer te openen. Twee jaar geleden werden zij al gepolst door Henk en Lutske of zij het bedrijf wilden overnemen. De interesse was er gelijk al en vorig jaar werd een en ander afgerond. Afgelopen tijd was men bezig met de verhuizing, treffen van alle voorbereidingen voor de overname en het zich wegwijs maken in de recreatiebranche. Ze zien de overname als een geweldige uitdaging.

15 maart

De camping opent op 15 maart 2023 en de binnen- en buitenspeeltuinen openen de deuren op Goede Vrijdag 7 april 2023.

Nieuws

menu