Aangeboden door: studyworks.nl

De voordelen van bijles

Foto: shutterstock

In de meeste gevallen zal je kind niet staan te springen als je bijles voorstelt, toch zitten er ontzettend veel voordelen aan het volgen van bijles waar je kind van kan profiteren. Op school zit je kind met 20 a 30 anderen in de klas, het is vaak druk en de docent kan maar bij een kind tegelijk zijn.

Bovendien is je kind ook sneller afgeleid voor vriendjes of vriendinnetjes waardoor er minder aandacht is voor het schoolwerk. met bijles krijgt je kind alle aandacht die hij of zij nodig heeft om de stof te begrijpen in een rustige omgeving. Bovendien kan bijles bijdragen aan het zelfvertrouwen van je kind, bijles rekenen helpt kinderen het plezier in rekenen terug te krijgen. En bijles Nederlands geeft je kind meer plezier in taal. Iets dat je goed kan is immers altijd leuker dan iets dat je moeilijk vindt.

Aandacht hoeft niet gedeeld te worden

Persoonlijke aandacht is een van de belangrijkste voordelen van bijles. Als je kind extra tijd nodig heeft en iets na een keer niet meteen snapt is er tijdens de bijles alle tijd om hier uitgebreid bij stil te staan. De bijlesdocent zal hetzelfde concept blijven uitleggen tot je kind het volledig snapt. In een volle klas is hier simpelweg niet altijd tijd voor. Als je kind moeite heeft met een bepaald vak of als er een probleem is waar je kind structureel tegenaan loopt kan bijles je kind hier goed bij helpen.

Verbeterde concentratie

Op school zal je kind sneller worden afgeleid dan tijdens bijles. Op school heeft je kind vriendjes, vriendinnetjes en er gebeurd altijd wel iets in de klas. Omdat bijles in een veel kleinere setting wordt georganiseerd zal je kind dus veel minder snel worden afgeleid. De bijlesdocent zal ervoor zorgen dat je kind uitgedaagd blijft en niet afgeleid raakt van het schoolwerk. Met name omdat er geen andere kinderen zijn zal het voor je kind een stuk makkelijker zijn om zich te concentreren tijdens de bijles.

Nieuws

menu