De reden waarom jij een aansprakelijkheidsverzekering zou moeten afsluiten

-

-

Het is belangrijk om te beseffen dat een ongeluk altijd kan gebeuren. Een moment van onoplettendheid kan al genoeg zijn om een glas wijn over het tapijt te laten vallen of een glas limonade over bijvoorbeeld een telefoon of tablet te laten vallen. Gelukkig kun je hiervoor verzekerd zijn. Thuis kun je een beroep doen op je inboedelverzekering, maar wanneer je bij iemand anders schade veroorzaakt, biedt een aansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan en kun je zorgeloos genieten van gezelligheid met vrienden en familie.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen financiële gevolgen van schade die hij of zij veroorzaakt aan anderen. Dit kan materiële schade zijn, zoals het per ongeluk laten vallen van een dure vaas, of letselschade, zoals het veroorzaken van een ongeval met letselschade tot gevolg. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten die kunnen ontstaan als je onverhoopt schade veroorzaakt aan iemand anders. De verzekering vergoedt dan namelijk de kosten die voortvloeien uit de schade die jij hebt veroorzaakt.

Je voorkomt hoge kosten

Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering, dan is het zaak er zo snel mogelijk één af te sluiten. Online je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken bij één van de vele partijen is een goede eerste stap. Door een aansprakelijkheidsverzekering, hoef je namelijk niet bang te zijn voor enorme hoge kosten wanneer je iemand anders of zijn of haar spullen schade toebrengt. Het enige wat je vaak betaald, is een beperkt eigen risico. Je kunt je dus wel voorstellen dat je dit enorm veel geld kan schelen. Als voorbeeld nemen we het klassieke verhaal van een glas rode wijn over de bank. De kosten voor het laten reinigen van een bank kan al snel oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Het is daarnaast ook nog maar de vraag of je daadwerkelijk de volledige vlek niet meer ziet. Zo zijn er natuurlijk nog legio voorbeelden te noemen, maar de essentie is zo waarschijnlijk wel duidelijk.

Je kinderen

Een dergelijke verzekering is niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Dus stel dat er iets op school gebeurt, waardoor je kind een rekening gepresenteerd krijgt, dan is het wel fijn te weten dat in ieder geval een deel van de schade door je verzekeraar wordt gedekt. Aangezien er bij kinderen nog wel iets per ongeluk stuk gaat, is het raadzaam je hier goed tegen te verzekeren. Via Pricewise vergelijk je daarom gemakkelijk en snel verschillende verzekeraars en sluit je heel gemakkelijk een verzekering af voor hetgeen wat jij belangrijk vindt. Let hierbij niet alleen op de premie, maar kijk ook naar de dekking en hoogte van het eigen risico.

Denk ook aan de hond

Alles wat je hond stuk maakt, wordt gelukkig ook vergoed. Dus stel dat je hond meegaat op visite, dan is het wel prettig dat wanneer je hond iets kapot maakt, deze kosten kunnen worden verhaald op je verzekeraar. Het is vervelend dat je hond straks een kussen kapot bijt en jij als baasje voor de kosten op moet draaien.