Aangeboden door: serverkast.com

Creëer overzicht door een patch panel

Foto: shutterstock

Veel mensen herkennen wel dat ene hoekje in de woonkamer waar allerlei kabels samenkomen en een enorme warboel veroorzaken. Een internetkabel of twee, een telefoonkabel en daarbij nog andere kabels die aan de stroom moeten worden aangesloten.

Al die kabels ordenen is soms al een hele klus, laat staan dat je te maken hebt met duizenden van dat soort kabels. In sommige bedrijven, die te maken hebben met bepaalde zware software of een callcenter met veel telefoonkabels, is die wirwar van kabels nog veel groter. Om overzicht te krijgen in al die kabels kan de aanschaf van een patch panel uitkomst bieden. Een patch panel kopen zorgt ervoor dat alle kabels gestructureerd worden en niet alle kabels meer door de war liggen.

Voordelen van een patch panel

Een patch panel is eigenlijk een soort ‘doorgeleid apparaat’. Internetkabels lopen vanaf de computer naar een router, die aangesloten zit op stroom. Ook telefoonkabels zijn aangesloten op stroom. Voordat ze de kabels (wel of niet via een router) de stroom bereiken kun je een patch panel invoegen. Een patch panel heeft een hoeveelheid aan poorten waar de kabels op kunnen worden aangesloten. Deze poorten zitten netjes overzichtelijk naast of onder elkaar waardoor alle kabels gestructureerd naast elkaar staan. Bovendien zorgt een patch panel ervoor dat de kabels niet in vreemde hoeken worden gebogen maar recht aangesloten zijn. Dit zorgt ervoor dat de kabels niet zullen vervormen of breken.

De juiste patch panels gebruiken

Er zijn allerlei verschillende opties voor een patch panel. Of je nu voor een aantal kabels poorten nodig hebt of, bij wijze van spreken, een heel legioen. Er bestaan patch panels met acht poorten en welke met wel vijftig. Bovendien bestaat er verschil tussen panels net als er verschil bestaat tussen kabels. De verschillende kabels moeten worden aangesloten op de juiste patch panels. Omdat er veel verschillende patch panels bestaan is het nooit verkeerd om je te laten adviseren. Er zijn ook veel (online) webshops die patch panels aanbieden en waarvan de websites extra informatie geven over de verschillen tussen de patch panels. De aanschaf van een patch panel kan dus voordelig zijn als je veel kabels hebt en die overzichtelijk wilt houden. Vooral voor (grote) bedrijven die veel kabels hebben is de aanschaf van een patch panel aan te raden.

Nieuws

menu