Bloemenbedrijf Longbloom verhuist naar Wolvega

Lex Rademaker en Adriaan en Tom Meewisse. NOM

Wolvega Lex Rademaker wil met zijn bedrijf Longbloom neerstrijken in Wolvega. Dat meldt de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM).

In Weststellingwerf worden door Longbloom verse bloemen als rozen, orchideeën en pioenrozen straks zodanig geprepareerd dat ze zes maanden of langer houdbaar blijven. Dat gebeurt aan de hand van een innovatief procedé. Een methode die 95% schoner is dan de gangbare manier waarop zogeheten gepreserveerde bloemen worden gemaakt.

Begin 2013 betrok Longbloom een lab op de RUG, de universiteit waar Rademaker ooit zijn studie Bedrijfskunde afrondde. Rozenkwekers Adriaan en Tom Meewisse uit Bleiswijk besloten in 2017 in Longbloom te investeren en aandeelhouder te worden. Sindsdien vormt Rademaker samen met Adriaan de leiding van het bedrijf. Na overleg met de NOM concludeerde het bedrijf dat een vertrek naar het noorden de beste optie is om het bedrijf verder te brengen. Rademaker: ,,Vanwege de nabijheid van de RUG. We hadden ons graag op Campus Groningen gevestigd, maar dat bleek financieel nog niet haalbaar. In Wolvega huren we nu een loods die aan al onze eisen voldoet. Met als bijkomend voordeel dat voor Adriaan Zuidwest-Friesland vanuit Bleiswijk veel sneller bereikbaar is dan de stad Groningen. Ons doel is om Longbloom vanuit Wolvega zelfstandig te laten groeien en een sterk productieteam samen te stellen. We creëren in de regio, kortom, hoogwaardige werkgelegenheid. En ook dat is wat de NOM natuurlijk graag ziet.”

Nieuws

menu