Bij Tante Moos in Wolvega haal je snacks én Indonesische lekkernijen

Monique de Boer van Tante Moos Snackerie. Foto: Magda Dullemond

Ze staat nog maar sinds half januari met haar snackwagen op het terrein van de Poiesz in Wolvega. Toch heeft Monique de Boer al een mooie vaste klantenkring weten op te bouwen. ,,De mensen die vanaf dag één al bij mij komen voor patat, snacks en onze Indonesische lekkernijen ben ik erg dankbaar. Ze hebben Tante Moos Snackerie via mond-tot-mond reclame echt op de kaart gezet.”

Monique de Boer verkoopt samen met haar jongste dochter Famke (14) al een paar jaar zelfgemaakte, authentiek Indonesische hapjes. De opbrengst gaan ze gebruiken voor vliegtickets naar Indonesië. Ze willen een deel van de as van Moniques moeder Clara naar huis brengen, naar Semarang op Java. ,,Eerst moesten we daarmee wachten vanwege corona, en nu kwam er wéér iets op ons pad waardoor de reis nog wat langer wordt uitgesteld”, vertelt Monique.

De reden voor de uitstel is dat Monique de kans kreeg om van een vriendin een mobiele snackkraam over te nemen. ,,Ik heb daar wel even goed over na moeten denken, omdat we de as van mijn moeder zo graag naar Indonesië willen brengen. Maar het is goed zo. Ik weet zeker dat mijn moeder supertrots is en het niet erg vindt dat ze wat later thuis wordt gebracht.”

Vaste plek

Nadat Monique van haar vriendin de kneepjes van het vak had geleerd, volgde vorig jaar een zomer vol evenementen onder de noemer Tante Moos Snackerie. ,,Buurtfeesten, verjaardagen, dorpsfeesten: we hebben op allerlei plekken gestaan. Superleuk om te doen.” Het beviel allemaal zo goed, dat Monique een aanvraag deed voor een vaste staplaats in Wolvega. ,,Dat had even wat voeten in de aarde, maar het is gelukt!”

Specialiteiten

Bij Tante Moos Snackerie kun je naast de klassiekers als patat, frikadellen, kroketten en kaassoufflés ook risolles, bapao en spekkoek van het huis kopen. ,,En niet te vergeten mijn frikadel oriëntal, met pindasaus, zoete of pittige chilisaus en gebakken uitjes. Dat is een echte hardloper.” Bij gelegenheid duikt Monique in de keuken voor een tijdelijke special, zoals recent verse snert, Indische bruine bonensoep én een patatje Moossie, met geurig Indonesisch stoofvlees. ,,Ik vind het onvoorstelbaar mooi dat mensen de tijd en moeite nemen om uit bijvoorbeeld Noordwolde juist voor onze eigengemaakte specialiteiten naar Wolvega toe komen. Net als alle enthousiaste reacties op social media, ook zo geweldig. Mijn klanten maken dat ik dit zo leuk vind om te doen.”

Tante Moos Snackerie is iedere donderdag, vrijdag én zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur te vinden op de parkeerplaats bij de Poiesz en de Lidl in Wolvega. Monique wordt in de snackkraam ondersteund door haar dochters Lieke en Famke en haar man Appie. Houd Tante Moos Snackerie op Facebook in de gaten voor het actuele aanbod.

Nieuws

menu