Bakkerij Vliegendehond bestaat zestig jaar. Zaterdag verse oliebollen te koop

Ivo, Fetsje en beide zonen Johan Jan en Jordi.

Ivo, Fetsje en beide zonen Johan Jan en Jordi. Eigen foto

Een begrip in Wolvega, zo mag je Bakkerij Vliegendehond zeker noemen. Na de overname van Bakkerij Geertsema door pake Ivo in 1960 kwam de bakkersfamilie terecht op de Van Harenstraat, om er nooit meer weg te gaan.

Inmiddels zijn Ivo en Fetsje, de derde generatie, alweer dik 25 jaar de ondernemers in dit bedrijf. Ook beide zonen Johan Jan en Jordi werken in de bakkerij, dus opvolging zit in de planning.

Ivo: ‘Mooi dat de jongens interesse hebben in het vak en om het bedrijf voort te zetten. We hebben altijd veel geïnvesteerd om de bakkerij en winkel up-to-date te houden. Met moderne technieken zorgen we voor minder nachturen, een hele verbetering ten opzichte van 60 jaar geleden.’

Vliegendehond staat in de wijde omgeving bekend om zijn oliebollen. Diverse keren bekroond met diverse vakprijzen, met als hoogtepunt een derde plaats in de AD oliebollentest van 2017.

Naast de oliebollen en Friese specialiteiten als koek, suikerbrood en roggebrood wordt er veel aandacht besteed aan cadeaupakketten. Niet alleen leuk voor een verjaardag, maar ook voor sinterklaas en kerst kan er flink worden uitgepakt. Fetsje: ‘We zorgen elk jaar weer voor leuke nieuwe items, zodat we voor elk wat wils kunnen maken.’

Het 60-jarig jubileum gaat niet ongemerkt voorbij. Een jaar later dan de bedoeling was, wordt het alsnog gevierd met een tassenactie. Daarnaast worden er op zaterdag 13 november verse oliebollen gebakken bij de winkel.