Autoverhuur op lange termijn is het de moeite waard

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Iedereen weet dat er aardig wat geld neergeteld moet worden voor het kopen van een auto. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de kosten die het onderhouden van een auto met zich mee kan brengen. Na alle kosten opgeteld te hebben zul je je misschien afvragen of het niet handiger is om een auto te huren voor een langere termijn in plaats van te kopen. In deze blog kom je onder andere te weten of je beter een auto kunt kopen, leasen of huren voor een langere termijn.

Het kopen van een auto

In de meeste gevallen is het hebben van een auto eerder noodzaak dan luxe. Als je echter een auto koopt, dan kun je als eigenaar het vervoermiddel naar eigen wens en voorkeur aanpassen. Er zal niemand zijn die je verbiedt om je Skoda te voorzien van een ‘spoiler’ of andere ‘toeters en bellen’. Als je toe bent aan een nieuwe auto, dan kun je de auto particulier verkopen of inruilen bij je autodealer.

Het nadeel van het hebben van een eigen auto is dat de kosten vaak hoger zijn dan bij het huren of leasen van een auto. In de meeste gevallen dien je ook een lening af te sluiten om de auto te kopen. Wanneer je klaar bent met aflossen is de waarde van de auto normaal gesproken flink afgenomen. Verder ben je zelf verantwoordelijk voor reparaties aan de auto.

Het huren van een auto

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een auto voor een langere periode te huren. De belangrijkste daarvan is dat ze in een duurdere auto kunnen rijden, dan ze zelf zouden kunnen aanschaffen. De maandelijkse kosten van huur zijn namelijk aan de lage kant ten opzichte van een lening die je neemt om een auto af te lossen. In de meeste gevallen is het autoverhuurbedrijf, zoals bijvoorbeeld Oscar autoverhuur , ook verantwoordelijk voor eventuele reparaties.

Verder kun je bij huur vaak zonder al te veel problemen van model wisselen als je in dezelfde prijsklasse blijft. Het maakt Oscar waarschijnlijk niet uit of je nu maandelijks netjes voor model a of b betaald. Wil je nieuwer en luxer gaan rijden, en dus ook duurder, ook dan zal Oscar er geen moeite mee hebben om een nieuw huurcontract op te stellen. Het gaat dan om een simpele ‘upgrade’.

Het leasen van een auto

Het grootste nadeel van leasen in vergelijking met huren is dat een leasecontract eigenlijk een lening is. Dit wordt ook als zodanig aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het tast dus in principe je kredietwaardigheid aan. Rij je in een lease-BMW van 40.000 euro, dan staat dit bedrag achter jouw naam bij het BKR. Verder is het in de meeste gevallen moeilijk om een leasecontract voortijdig te beëindigen. Er zullen waarschijnlijk boetes gelden als je je niet houdt aan de voorwaarden in het leasecontract.

Dus ,

Het hangt in principe helemaal van je eigen situatie af of een auto kopen beter is dan voor een langere termijn huren. Neem in ieder geval ook een kijkje op de website van Autobedrijf RvdW in Bolsward . Misschien hebben zij nu nét die voordelige autoverhuur aanbieding waar je al een tijdje naar op zoek bent.