Autobedrijf Kromkamp in Oldeberkoop heeft nieuwe compagnon

Wilco Kromkamp en Ronald Bakker bij de garage in Oldeberkoop.

Wilco Kromkamp en Ronald Bakker bij de garage in Oldeberkoop. Eigen foto

Al drie generaties lang is Autobedrijf Kromkamp actief in Oldeberkoop en omstreken. Van opa Willem Kromkamp die het autobedrijf oprichtte, via zoon Jan die in 1968 zijn vader opvolgde (ondertussen werd het autobedrijf een Ford servicedealer) ging het over op kleinzoon Wilco, die in 1991 het roer van het familiebedrijf overnam.

Wilco Kromkamp vertelt: „In 2021 bestond Autobedrijf Kromkamp 85 jaar. Helaas gooide de pandemie roet in het eten: een passend feestje voor klanten konden we niet organiseren. Plannen om dit jubileum alsnog gepast te vieren worden gesmeed.”

Want er is nóg een reden voor een feestje: sinds 2018 is Ronald Bakker uit Wolvega het team komen versterken. Die samenwerking bevalt zo goed dat Wilco – met het oog op de toekomst van het bedrijf – heeft besloten Ronald per 1 april als medevennoot aan te stellen binnen de v.o.f. Hierdoor blijft de voortgang van het bedrijf gewaarborgd. „Op gegeven moment moet je realistisch zijn”, aldus Kromkamp. „Gezien mijn leeftijd is het belangrijk om de juiste keuzes te maken om het bedrijf te continueren. Op deze manier zal ons mooie familiebedrijf kunnen worden voortgezet en klanten blijvend bedienen. Per 1 juni zijn wij zelfs bevoegd voor het onderhoud voor elektrische auto’s.”

Bakker deed onder andere 17 jaren ervaring op bij Ford Sutherland in Wolvega. Na een korte omzwerving kwam hij bij Autobedrijf Kromkamp terecht. Door zijn jarenlange ervaring bij de Ford garage is Autobedrijf Kromkamp voor Bakker de perfecte plek: „Wij onderhouden alle merken auto’s, maar hebben een specialisatie in Ford. Het feit dat ik in Wolvega woon, is voor klanten perfect: auto’s kunnen eenvoudig gehaald en gebracht worden als extra service voor de mensen in deze regio.’

Hij heeft het al jaren naar zijn zin binnen het autobedrijf vanwege de goede en persoonlijke sfeer. „Toen Wilco vroeg of ik compagnon wilde worden, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.”