Ambachtelijke Kleischuur in Oldelamer houdt open dag en expositie

Keramiekcursisten aan het werk in De Kleischuur. Eigen foto

De Kleischuur is een keramiekatelier op een fraaie locatie aan de Kerkeweg 26 in Oldelamer waar keramiste Linda Rijbroek wekelijks cursussen geeft. Ze geeft draai- en handvormlessen en ook zijn er workshops als Raku-techniek en vogelpotten maken te volgen.

Na de open dag twee jaar geleden groeide De Kleischuur al snel uit zijn jasje. Daarom is het atelier uitgebreid zodat iedereen weer voldoende ruimte heeft. Daarbij is er ook een expositie/verkoopruimte gerecreëerd voor het eigen werk van Rijbroek.

Zaterdag 11 september kunnen belangstellenden op de open dag tussen 11.00 en 16.00 uur vrijblijvend een kijkje nemen bij De Kleischuur. Rijbroek geeft een demonstratie (rond 11.30 en 13.30 uur) op de draaischijf en bezoekers mogen zelf ook een poging wagen. Tevens ligt er klei om een duimpotje te maken, de basis van keramiek.

In de afgelopen jaren heeft De Kleischuur zich steeds meer ontwikkeld in de techniek van het het raku-stoken. Die stookwijze levert een verassend resultaat op. Bij goed weer wordt er eventueel een stook gedaan.

In de verkoopruimte is er een expositie te zien van zowel werk van Rijbroek als haar cursisten. Zo krijgen bezoekers een idee wat er zoal te maken is. Het werk van Rijbroek is te koop.

Wie zich op de open dag opgeeft voor een cursus van 5 of 10 lessen, maakt kans op een handige basisgereedschapset ter waarde van 30 euro.

http://www.ambachtelijkekleischuur.nl

Nieuws

menu