Aangeboden door: fonteyn.nl

3 tips om je tuin te gebruiken voor een uitje

Eigen foto

Om de avonden speciaal te houden tijdens de coronacrisis, waarbij we een stuk minder activiteiten buiten de deur kunnen uitvoeren geven wij een aantal tips. Maak gebruik van je ruimte en dus ook je tuin! Om de avonden speciaal te houden en om niet uit gewoonte elke avond op de bank te belanden, is het slim om je tuin optimaal te gebruiken.

Met Fonteyn tuinmeubelen kun je jouw tuin gezellig maken en kun je er gezellige uitjes organiseren. Want zoals altijd zul je, ook nu, zelf de bloemetjes buiten moeten zetten. In dit artikel geven we drie tips om een uitje in eigen tuin te organiseren.

1. Naar de openluchtbioscoop in eigen tuin

Met tuinmeubels zoals een loungebank, zachte dekens en dikke kussens kun je onder een afdak plaatsen in je tuin. Zet een tv of - nog beter - projecteer een beamer op een wit doek en kijk op een gezellige manier naar een film. Tuinmeubels die handig zijn om toe te voegen zijn bijzettafels voor de snacks of een bijzetstuk om je benen op te kunnen rusten. Op de bijzettafel kun je snacks plaatsen zoals popcorn, m&m’s, snoep, nacho’s en/of andere chips. Kies van tevoren een goede film uit en starten maar!

2. Sport met behulp van tuinmeubelen

Sporten is erg belangrijk voor de fysieke, maar ook mentale gezondheid. Met sportscholen die tot 17.00 uur geopend zijn, wordt sporten lastiger. Daarom is het belangrijk om creatief te worden met wat je tot je beschikking hebt. Tuinmeubelen zijn ideaal om te helpen bij een work-out. De volgende oefeningen kunnen met behulp van tuinmeubelen uitgevoerd worden:

  • Squatten boven een bank, je mag niet leunen op het zitoppervlak;

  • Triceps dippen, hiervoor heb je een verhoging nodig zoals bijvoorbeeld een tuinstoel;

  • Een wall sit, hiervoor heb je een muurtje in je tuin nodig;

  • Sit ups, hiervoor kun je een bank of een parasolvoet gebruiken om je voeten tegen de grond te drukken;

  • Tot slot kun je kuitheffen op een kleine verhoging, hiervoor kun je op een drempel gaan staan in de tuin.

Genoeg oefeningen dus die je kunt uitoefenen met behulp van jouw tuinmeubelen.

3. Dineren op verschillende manier

De laatste tuinmeubels die ervoor kunnen zorgen dat jij het gevoel hebt dat je even weg bent uit je saaie, thuiszit bubbel, zijn een eettafel en tafel- en tuindecoratie. Door een grote eettafel te plaatsen onder afdak kun je in een andere setting dineren dan normaal. Dek de tafel mooi en bereid het avondeten voor. Leg de telefoons weg en laat de tv een avond uit. Zet gezellige muziek aan en nodig een paar mensen uit. Doe alsof je in een restaurant zit en voer de hele avond een goed gesprek.

Ook kun je mensen uitnodigen voor een winterbarbecue. Maak er een lopend buffet van en serveer misschien zelfs andere gerechten van de barbecue dan normaal gesproken. Maak bijvoorbeeld een stoofpot van Wild of bak er een appeltaart op. Doe gek en ontdek de mogelijkheden van jouw culinaire tuin.

Tuinmeubels kunnen dus helpen met een nieuwe beleving van jouw avond. Maak regelmatig een feestje van je avond, ook al kun je dat niet ergens anders doen. Ontsnap van je routines en gebruik jouw tuinmeubels voor een creatieve en gezellige avond.

Nieuws

Meest gelezen