Aangeboden door: Dutz Floors

3 mogelijkheden met echte houten vloerplanken

Eigen foto

Als je een nieuwe vloer voor in huis zoekt, heb je nogal wat om uit te kiezen. Een populaire keuze zijn vloeren van Europees eikenhout – een sterke, duurzame houtsoort waarmee je qua uitstraling veel kanten op kunt. Welke mogelijkheden dat zijn, leggen we uit in dit blog.

Noesten op houten vloerplanken

Noesten. Iedereen kent ze, maar ook weer niet. Het zijn de donkere vlekken die je vaak ziet op houten vloerplanken . Noesten zijn de plek waar ooit een zijtak aan de boom groeide. En een van de natuurlijke elementen waardoor mensen zo van houten vloeren houden. Ook vloeren van Europees eikenhout hebben noesten. Heeft een houten vloer planken met veel noesten? Dit heet een drukke sortering. Houten vloeren met weinig noesten hebben een zogeheten rustige sortering.

Dutzfloors in Beetsterzwaag produceert eikenhouten vloeren in vijf sorteringen. Van rustig tot druk heb je vijf mogelijkheden: 1-bis, A, AB, gemixt, en rustiek. Die grote variatie ervaren klanten als heel prettig. Zo bepalen ze zelf wat past bij hun huis en gewenste interieurstijl. Sortering heeft een grote invloed op een vloer als geheel. Houd je van een rustiek interieur, waarbij de vloer bijvoorbeeld een doorleefd uiterlijk heeft? Een rustieke sortering past daar perfect bij. Liever een modern of Scandinavisch interieur? Dan vind je een 1-bis of A-sortering waarschijnlijk mooier.

Breedte en dikte van houten vloerplanken

De breedte van houten vloerplanken is een andere manier om de uitstraling van je houten vloer te beïnvloeden. Zoiets zie je pas goed als je het eenmaal weet. Een vloer met brede houten vloerplanken heeft een totaal andere look en feel dan een vloer met dunne plankjes.

Dit heeft alles te maken met het ‘ruimtelijke effect’. In een vloer met smalle plankbreedte passen simpelweg meer planken. Je ziet meer lijnen tussen planken, waardoor de vloer als geheel levendiger lijkt. En kamers over het algemeen iets kleiner ogen. Brede planken doen het tegenovergestelde. Die creëren juist een rustig geheel – ideaal voor Friese woonboerderijen met veel vierkante meters. Benieuwd naar het effect van plankbreedte? Bezoek de showroom van Dutzfloors in Beetsterzwaag en bekijk het grote assortiment aan vloeren met zowel brede als smalle planken van dichtbij.

Bijzondere bewerkingen voor een unieke vloer

Na noesten en plankbreedte houdt het qua mogelijkheden niet op. Er is nog een manier om jouw droomvloer te creëren: bewerkingen. Houten vloerplanken van eikenhout zijn - als je het aan professionals over laat - namelijk ontzettend goed te bewerken. Deze stap in het proces maakt een Dutzfloors-vloer past echt uniek.

Neem het verouderen van houten vloerplanken. Door het hout met bouten en moeren te bewerken, krijgt de houten vloer een doorleefd karakter. En dat terwijl de vloer gloednieuw is. Sterker nog, met het juiste onderhoud blijft de vloer nog tientallen jaren mooi. Roken is een andere, unieke bewerking. Dit chemische proces zorgt voor een vloer met verschillend getinte houten vloerplanken. De ene plank is donkerder dan de andere. De ontstane kleurnuances geven een warme uitstraling aan ieder interieur.

Persoonlijk advies in een prachtige, Friese showroom

Voor vloerinspiratie hoef je vanuit Drachten niet ver te reizen. Op een half uur fietsen of een kwartier met de auto ben je al in Beetsterzwaag. In de grote showroom van Dutzfloors vind je oneindige hout-inspiratie. Er staat een jong, vrolijk en ervaren team klaar om je te helpen met de zoektocht naar een bijzondere vloer.

Zij laten je graag de verschillen tussen de bovengenoemde mogelijkheden zien, van noest en plankbreedte tot aan de diverse bewerkingen. Dat is het grote voordeel van een vloerspecialist die alles in eigen beheer doet. Het team beantwoordt graag al je vragen over hout, het onderhoud en de mogelijkheden voor jouw woning.

Nieuws

menu