Zwemmers halen geld op voor Maarten van der Weijden Foundation. Olympisch kampioen laat gezicht zien in De Steense

Burgemeester André van de Nadort overhandigt Maarten van der Weijden een cheque ter waarde van 650 euro. Lenus van der Broek

Maarten van der Weijden bezocht zaterdag de Zwem4Daagse in zwembad De Steense in Wolvega. Deelnemers zwommen vier dagen lang om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Al vroeg in de ochtend ontving wethouder Jack Jongebloed Olympisch kampioen Maarten van der Weijden onder applaus van de aanwezigen in De Steense.

Zwemmen tegen een Olympisch kampioen

Er werden zaterdag verschillende zwemwedstrijdjes georganiseerd door deelnemers van de Zwem4Daagse en leden van zwemclub De Forel. Het waren spannende en bijzondere momenten voor de deelnemers, want zwemmen tegen een Olympisch kampioen gebeurt niet iedere dag.

Opbrengst voor Maarten van der Weijden Foundation

Na de activiteiten maakte burgemeester André van de Nadort de opbrengst bekend. Van de Nadort overhandigde Maarten een cheque ter waarde van 650 euro. Dit bedrag kan de komende dagen nog oplopen.

De Zwem4Daagse is een initiatief van zwemclub De Forel, Reddingsbrigade Weststellingwerf, Beweegteam Weststellingwerf, gemeente Weststellingwerf, Maarten van der Weijden Foundation en de KNZB.

Nieuws

menu