Zwem4daagse in Wolvega steunt kankeronderzoek

Zwembad De Steense. Eigen foto

De gemeente doneert per deelnemer aan de Zwem4daagse in Wolvega een bedrag van 2 euro aan de Maarten van der Weijden Foundation. De organisatie gaat uit van 200 deelnemers, waardoor de donatie circa 400 euro bedraagt.

Elke zwemmer betaalt 5,20 euro voor deelname aan de vierdaagse in zwembad de Steense, die deze week wordt gehouden.

Foundation

Normaliter vindt de Zwem4daagse in oktober plaats, maar vanwege de samenwerking met de Maarten van der Weijden Foundation is het een maand vervroegd. Zoals elk jaar zoekt de foundation samenwerking met lokale organisatoren van de Zwem4daagses, waarbij zwembad de Steense dit jaar één van de deelnemende locaties is. Bij de organisatie van de Zwem4daagse zijn diverse lokale organisaties betrokken, waaronder zwemclub de Forel, Reddingsbrigade Weststellingwerf en het beweegteam Weststellingwerf.

Bezoek

Tijdens de Zwem4daagse bezoekt Olympisch zwemkampioen Van der Weijden diverse zwembaden door het land om deelnemers te motiveren. Hij legt de hele route van ruim 1000 kilometer tussen de zwembaden fietsend en lopend af. Van der Weijden komt zaterdag 18 september langs in Wolvega om met inwoners in beweging te komen die meedoen aan de Zwem4daagse en om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Subsidie

De Maarten van der Weijden Foundation bestaat van schenkingen, donaties en subsidies. Voor de Zwem4daagse heeft de foundation geïnformeerd naar een subsidie van de gemeente. Door een gedeelte van de deelnemersbijdragen te doneren aan de foundation, geeft de Weststellingwerf hier invulling aan. De totale opbrengst wordt via een cheque overhandigd worden aan de Foundation.

Nieuws

menu