Zorgen bij D66 over verkeersproblemen op Hoofdstraat Oost in Wolvega

Het verbodsbord gaat deels schuil achter een boom. Foto: Lourens Looijenga

De raadsfractie van D66 heeft maandagavond aandacht gevraagd voor een aantal verkeersproblemen op de Hoofdstraat Oost in Wolvega. Zo rijden volgens fractievoorzitter Ronald Westenberg nog steeds auto’s vanaf de westkant die straat in, terwijl het toch verboden is.

En daar zitten volgens Westenberg zeker ook mensen bij die dat echt wel weten. Voor onbekenden is het verstandig om het verbodsbord even te verplaatsen, zo adviseerde hij de wethouder. Het bord staat namelijk deels achter een boom. Wethouder Roelof Theun Hoen beloofde daar naar te kijken.

Ronald Westenberg wees de wethouder er verder op dat mensen nu via de parkeerplaats van supermarkt Lidl naar de Hoofdstraat Oost rijden. En dat is volgens D66 nooit de bedoeling geweest. Dan maar een paar paaltjes plaatsen, zo was het tweede advies om een eind te maken aan die sluiproute.

Westenberg had ook enkele middenstanders gesproken aan de Hoofdstraat Oost die hem hebben gemeld dat de parkeerplaatsen daar vooral worden ingenomen door bewoners van woningen boven de winkels. Hij pleitte er daarom voor een parkeertijd van maximaal een uur in te voeren, zodat winkelend publiek er gebruik van kan maken. De wethouder wil eerst met de middenstanders bespreken of het parkeren daar echt als een serieus probleem wordt ervaren.

Nieuws

menu