Zonnebloem Wolvega bestaat 50 jaar: feest

FOTO LENUS VAN DER BROEK

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Zonnebloem Wolvega bestaat vijftig jaar en dat werd vrijdagmiddag in Zalencentrum De Rank op een bescheiden, maar wel op een gezellige manier gevierd.

Door de coronaregels konden niet alle gasten van de afdeling op een eerdere bijeenkomst aanwezig zijn. Eigenlijk moest de viering op 1 februari vorig jaar plaatsvinden, maar dat kon toen niet doorgaan. Voorzitter Harm Bron hield een kort welkomstwoord en was verheugd dat er na twee jaar weer een activiteit kan plaatvinden. De laatste bijeenkomst was op 18 februari 2020.

Voor deze bijeenkomst was de René de Brouwer Entertainment uitgenodigd, een Zeeuws Vlaming, maar woont in Rutten in de Noordoostpolder. Hij presenteerde onder meer een Swingo (muzikale bingo) met hits van toen en met de nodige grappen en grollen. Hij kwam binnen met een ‘harlator’, woord gecombineerd van het motormerk Harley Davidsen en rollator.

Jubilarissen

In de pauze werden enkele jubilarissen gehuldigd door voorzitter Harm Bron en ontvingen een speldje met oorkonde en een bos bloemen. Phemia Maatman is veertig jaar vrijwilliger en tien jaar vrijwilliger zijn: Marijke Westenbroek. Truus Westenbroek, Alie Capelle en Tjitske Delfsma. De jubilarissen Phemia Maatman en Tjitske Delfsma waren afwezig.