Zestig deelnemers aan Silverlegrally van Lionsclub Wolvega

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Lionsclub Wolvega e.o. organiseerde dit jaar negende editie van de jaarlijkse Silverlegrally, waarbij de opbrengst ieder jaar naar goede doelen gaat. ,,Net als voorgaande jaren, één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het ook voor de minder ervaren rijders goed te doen is”, aldus de rallycommissie.

Er werd in groepen gestart bij Pieter Poot in De Blesse. Om de minuut kon een deelnemer starten. In Assen was op de TT-baan een lunch en de finish en een warme maaltijd bij De Rustende Jager in Oldeholtpade. Er waren nog tussenstops in Dwingeloo en Appelscha.

De Silverlegrally is meer dan een leuke rally met oldtimers en cabrio’s, het was een leuke dag uit waar zondag 60 rallyrijders kennis maakten met de verrassende omgeving en natuur in Zuidoost-Friesland en Drenthe. Business Rally Events uit Drachten, onder andere bekend van de legendarische Beaujolais Trophy’s, was opnieuw gecontracteerd om een mooie route uit te zetten. Winnaar in groep 1 werd de combinatie Harmen Visser en Sjoerd Elzinga en in groep 2 Marten Maijer en Mark de Weerd.

Goede doel

Dit jaar gaat de opbrengst naar het project Sterke Yerke (het Friese woord voor woerd-eend). Vorige maand werd op de Spokeplas in Noordwolde een vlottenrace voor ruim 360 leerlingen van diverse scholen georganiseerd. Volgend jaar willen de leden van de Lionsclub Wolvega deze actie opnieuw organiseren. Ze hebben daar 7500 euro voor beschikbaar. ,,Met een nieuwe generatie Yerkes wordt de strijd aangegaan tegen plastic soup.”

De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been. Dat liet hij met zilveren sieraden bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg. In 1647 werd Stuyvesant directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

Nieuws

menu